Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Černé cukrárny'

Od: Hromada

Vloženo: 15.04.2013 8:28:10

Marcipánová holko: Z pohledu černého výrobce se může jevit, že o nic tak strašného nejde. Černý výrobce, totiž nemusel projít očistcem kolaudace a schvalování. Černý výrobce nemusel investovat statisíce, aby vyhověl stavebnímu úřadu, hasičům, hygieně, bezpečákům a komu všemu ještě. Kdyby černý výrobce měl představu o kolik nákladů má méně, tak by chápal, jak moc hraje proti pravidlům. Samozřejmě, že když v závodech v chůzi povolíte někomu běžet, tak si běžec nebude stěžovat. Jenže je otázka jak dlouho budou takové závody bavit poctivé chodce. Problém je, že ani zákazníci netuší jak velké náklady nese potravinářská výroba. Porovnávají ceny černých /domácích výroben/ a výroben legálních a nakonec ještě považují legální - poctivé výrobce za zloděje, kteří předražují zboží!
To vše vedlo už v minulosti k tomu, že se především šetřilo na mzdových nákladech - výsledkem je dnes nedostatek kvalifikovaných cukrářů na trhu. Ti opravdu šikovní jsou právě často na dávkách od UP a vyrábějí po garážích na černo. To zrovna není poctivý přístup. V Německu by bylo něco takového nepředstavitelného - je to trestný čin. I u nás je to trestný čin! Jen rozdíl mezi námi a Němci je v tom, že mi každého, kdo to oznámí označujeme za udavače. Pro Němce je to normální občanská povinnost - ohlásit trestnou činnost.
Můžete mít na to jiný názor, ale právo a zákony jsou na mé straně.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.