Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Černé cukrárny'

Od: Hromada

Vloženo: 27.03.2013 8:59:56

V poslední době jsem se setkal s neuvěřitelně širokou nabídkou cukrářských výrobků od tzv. domácích výrobců. Nechci se tu zabývat maminkami na maetřské dovolené, které udělají 6 dortů a jednu svatbu měsíčně. Píši zde o skutečně velkých černých výrobnách, které jsem kontaktoval a které byly schopné učinit nabídky na pravidelné dodávání výrobků s měsíčním obratem přes 100 000,- Kč!
Jen v Praze je jich takových nejméně pět. Přesto, že se jedná o trestný čin s horní sazbou až 8 let nepodmíněně, je neuvěřitelný přístup našich úřadů. Pokusil jsem se oslovit FU, ŽÚ i hygienu. Všichni, kdo znáte jejich šikanující kontroly, tak budete šokováni jejich odpovědí. Pokud nemá podnikatel adresu provozovny, tak nemají co kontrolovat. Zbývá tedy Policie ČR - ta však většinou koná jen na základě podnětu od FÚ či ŽÚ. Takže tedy také nic.
Toto černé podnikání je tak prakticky nepostižitelné. Přes desítky inzerátů na aukru, bazoši apod., nikoho není možné prošetřovat.
Právě jsem dokončil vyplňování daňového přiznání. Spočtu-li si ještě náklady na pojistné, hygienu, hasičinu, revize elektro atd. atd. - tak se sebe ptám proč už dávno nepodnikám tímto moderním černým způsobem. Navíc se v pohodě přihlásím na ÚP a stát za mne ještě zaplatí pojištění.
Je to skutečně otázka - stát se udavačem nebo také černým výrobcem a parazitem?
Jak jste na tom vy - kolegové?


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.