Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2007 PŘEHLÍDKA CUKRÁŘSKÉHO UMĚNÍ

21.09.2006 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

SIGEP 2007:
PŘEHLÍDKA CUKRÁŘSKÉHO UMĚNÍ

Po výjimečném úspěchu uplynulého ročníku budou k vůdčímu světovému veletrhu přidány další akce:
 ‘Buontalenti d’Oro’ trofej za zmrzlinu  a Pekařský pohár SIGEPu ‘Bread Cup’ v sektoru pečení chleba

28. Mezinárodní veletrh tradiční výroby zmrzliny, cukrářství a pekařství
(Rimini Fiera, 20.-24.ledna 2007)

28. ročník Mezinárodního veletrhu tradiční výroby zmrzliny, cukrářství, pekařství  SIGEP bude uspořádán Výstavištěm Rimini od soboty 20.ledna do středy 24.ledna 2007. Navazujíce na výjimečný úspěch z roku 2006 s dalším nárůstem počtu návštěvníků (výsledný počet  dosáhl  84. 722, což byl 12% nárůst oproti roku 2005), bude SIGEP 2007 zaujímat plochu přibližně o velikosti 90.000m2 a je očekáváno přes 700 vystavovatelů.

Průhledné kontrolní mechanismy

Od roku 2006 jsou veškerá statistická data, které uvádí Rimini Fiera kontrolována ISF ( Istituto di certificazione dei dati statistici fieristici). Značka ISF se stala synonymem pro průhlednost a  věrohodnost.

VELKOLEPÁ OBCHODNÍ PŘEHLÍDKA

Přehlídka SIGEP 2007 bude předvádět technologická vybavení, stroje, zařízení, suroviny, ingredience, doplňky, dekorace, služby a publikace pro tři výše zmíněné sektory tradiční výroby. Vedle tří velkých výstavních oblastí věnovaných výrobě zmrzliny, cukrářství a pekařství (SIGEP BREAD Technologie a surové materiály pro pekařství) se zde budou nacházet také speciální sekce “SIGEP Arreda”  - vybavení provozoven a “SIGEP Decora”. dekorace. Čokoláda bude vyzdvižena v sektoru nazvaném “ChocoSigep – suroviny, technologie a výroba kvalitní čokolády”.

Gabriella de Girolamo, projektový manager veletrhu, vysvětluje: “SIGEP dosáhl a upevnil si světovou vůdčí pozici  v sektoru výroby zmrzliny, na cukrářském trhu se stal klíčovým veletrhem evropské úrovně.V oblasti pekařství dělá velké pokroky. To potvrzují čísla dosažená v minulém ročníku: 25%ní nárůst mezinárodní účasti s 11.741 návštěvníky ze 111 zemí. To je směr, kterým jsme se ubrali, velký mezinárodní profil. Velký důraz též klademe na kooperaci s mezinárodními oborovými asociacemi. Naším cílem pro rok 2007 je výrazně zvýšit tento profil.”

PRVNÍ VELKÉ AKCE SIGEPU 2007:
TROFEJ “BUONTALENTI D’ORO” A “CHLEBOVÝ POHÁR SIGEPU”


Po výjimečném úspěchu Světového poháru zmrzliny v roce 2006 (opět se bude konat v Rimini v 2008), který v minulém roce vyhrála Itálie, plánují organizátoři SIGEPu velké události také pro ročník 2007. Organizace dvou z nich je již na pokročilé úrovni.

   21. a 22. ledna, během tradičního setkání s “Podává se zmrzlina”, se uskuteční první ročník Trofeje ‘Buontalenti d’Oro’. Každé dva roky bude tato mezinárodní soutěž týmů, organizovaná ve spolupráci SIGEPu a Cogel-Fipe Confcommercio, zaměřovat pozornost příznivců oboru na nové hranice konzumace zmrzliny.
Bernardo Buontalenti, architekt z Florencie z konce 16. století a začátkem 17., je také znám pro speciální pozornost se kterou připravoval své přepychové bankety. Nicméně ze všeho nejvíc je znám pro dort, který připravoval při příležitosti návštěvy španělské delegace. Mléko, vejce, cukr a “dotek vína” smíchané a šlehané v původním zmrzlinovém stroji. Nový produkt, který měl změnit historii gastronomie byl servírován u stolu rodiny Medici: nyní je znám jako zmrzlina.
25 národních týmů ze všech kontinentů byl pozváno na 1.trofej ‘Buontalenti d’Oro’ a prvních osm registrovaných bude tvořit skupinu soutěžících. Každý tým, složený z šéfkuchaře a zmrzlináře, bude navrhovat recepty na zmrzliny, které mají být podávány během jídla a mají být s pokrmem sladěny. Zmrzlina a techniky její přípravy se v současnosti staly součástí menu většiny vyspělých cateringů.

Druhou velkolepou akcí, tentokrát v sektoru pečení chleba, je první ročník “BRED CUP“ “PEKAŘSKÝ  POHÁRU SIGEPU”, evropskou týmovou soutěží organizovanou SIGEPem a koordinovanou klubem Arti & Mestieri.
V tomto případě, deset národů reprezentovaný mistry pekaři bude soutěžit v pečení chleba dle jejich národní tradice a jednom novátorském typu,  suchý kynutý pekárenský dort a chlebovou skulpturu reprezentující historický monument jejich země původu.
Soutěž se bude konat každé dva roky a pekaři budou pozváni z Portugalska, Španělska, Francie, Belgie, Bulharska, Anglie, Irska, Itálie, Israele, Řecka a Chorvatska, aby vytvořili skupinu deseti soutěžících zemi. Stejně jako etapa soutěže, bude se konat také  (placená) ochutnávka produktů, kterou bude nutno zarezervovat a celý výtěžek bude věnován na charitu.
Po loňské zkušenosti s Palestinou, je záměrem soutěže otevřít, za pomoci získaných prostředků, pekařství ve zvláště chudých oblastech světa.

SVĚTOVÝ MISTR ČOKOLÁDY: ČOKOLÁDA DO POPŘEDÍ

Na závěr bude SIGEP 2007 představovat pro zákazníky prestižní iniciativy v cukrářském sektoru, jako  například případ národního cukrářského mistrovství a bude také zaměřovat pozornost na čokoládu, jejíž  spotřeba v Itálii stále narůstá.
Spolupráce s Barry Callebaut umožní Rimini hostit Italský výběr světových mistrů čokolády, v kombinaci s výstavou skulptur vytvořených k této příležitosti. Stejně jako tato událost, budou se konat ještě další akce zasvěcené čokoládě na vysoce profesionální úrovni.

SIGEP 2007 v číslech:
Organizátor: Rimini Fiera S.p.A., edice 28, kategorie: mezinárodní veletrh, frekvence: každoroční , určen: pouze pro odborníky,
www.sigep.it , www.riminifiera.it

Informace pro novináře:

Ing. Jan Voda ICS – zastoupení Rimini Fiera pro ČR a SR, tel. +420 224312163,fax: +420 224312164, e.mail.
j.voda@ics-prague.cz, www.ics-prague.cz


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.