�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2007 PØEHLÍDKA CUKRÁØSKÉHO UMÌNÍ

Autor:
Datum vyd�n�: 21.09.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=872

28. roèník Mezinárodního veletrhu tradièní výroby zmrzliny, cukráøství, pekaøství SIGEP bude uspoøádán Výstavištìm Rimini od soboty 20.ledna do støedy 24.ledna 2007.

fiogf49gjkf0d

SIGEP 2007:
PØEHLÍDKA CUKRÁØSKÉHO UMÌNÍ

Po výjimeèném úspìchu uplynulého roèníku budou k vùdèímu svìtovému veletrhu pøidány další akce:
 ‘Buontalenti d’Oro’ trofej za zmrzlinu  a Pekaøský pohár SIGEPu ‘Bread Cup’ v sektoru peèení chleba

28. Mezinárodní veletrh tradièní výroby zmrzliny, cukráøství a pekaøství
(Rimini Fiera, 20.-24.ledna 2007)

28. roèník Mezinárodního veletrhu tradièní výroby zmrzliny, cukráøství, pekaøství  SIGEP bude uspoøádán Výstavištìm Rimini od soboty 20.ledna do støedy 24.ledna 2007. Navazujíce na výjimeèný úspìch z roku 2006 s dalším nárùstem poètu návštìvníkù (výsledný poèet  dosáhl  84. 722, což byl 12% nárùst oproti roku 2005), bude SIGEP 2007 zaujímat plochu pøibližnì o velikosti 90.000m2 a je oèekáváno pøes 700 vystavovatelù.

Prùhledné kontrolní mechanismy

Od roku 2006 jsou veškerá statistická data, které uvádí Rimini Fiera kontrolována ISF ( Istituto di certificazione dei dati statistici fieristici). Znaèka ISF se stala synonymem pro prùhlednost a  vìrohodnost.

VELKOLEPÁ OBCHODNÍ PØEHLÍDKA

Pøehlídka SIGEP 2007 bude pøedvádìt technologická vybavení, stroje, zaøízení, suroviny, ingredience, doplòky, dekorace, služby a publikace pro tøi výše zmínìné sektory tradièní výroby. Vedle tøí velkých výstavních oblastí vìnovaných výrobì zmrzliny, cukráøství a pekaøství (SIGEP BREAD Technologie a surové materiály pro pekaøství) se zde budou nacházet také speciální sekce “SIGEP Arreda”  - vybavení provozoven a “SIGEP Decora”. dekorace. Èokoláda bude vyzdvižena v sektoru nazvaném “ChocoSigep – suroviny, technologie a výroba kvalitní èokolády”.

Gabriella de Girolamo, projektový manager veletrhu, vysvìtluje: “SIGEP dosáhl a upevnil si svìtovou vùdèí pozici  v sektoru výroby zmrzliny, na cukráøském trhu se stal klíèovým veletrhem evropské úrovnì.V oblasti pekaøství dìlá velké pokroky. To potvrzují èísla dosažená v minulém roèníku: 25%ní nárùst mezinárodní úèasti s 11.741 návštìvníky ze 111 zemí. To je smìr, kterým jsme se ubrali, velký mezinárodní profil. Velký dùraz též klademe na kooperaci s mezinárodními oborovými asociacemi. Naším cílem pro rok 2007 je výraznì zvýšit tento profil.”

PRVNÍ VELKÉ AKCE SIGEPU 2007:
TROFEJ “BUONTALENTI D’ORO” A “CHLEBOVÝ POHÁR SIGEPU”


Po výjimeèném úspìchu Svìtového poháru zmrzliny v roce 2006 (opìt se bude konat v Rimini v 2008), který v minulém roce vyhrála Itálie, plánují organizátoøi SIGEPu velké události také pro roèník 2007. Organizace dvou z nich je již na pokroèilé úrovni.

   21. a 22. ledna, bìhem tradièního setkání s “Podává se zmrzlina”, se uskuteèní první roèník Trofeje ‘Buontalenti d’Oro’. Každé dva roky bude tato mezinárodní soutìž týmù, organizovaná ve spolupráci SIGEPu a Cogel-Fipe Confcommercio, zamìøovat pozornost pøíznivcù oboru na nové hranice konzumace zmrzliny.
Bernardo Buontalenti, architekt z Florencie z konce 16. století a zaèátkem 17., je také znám pro speciální pozornost se kterou pøipravoval své pøepychové bankety. Nicménì ze všeho nejvíc je znám pro dort, který pøipravoval pøi pøíležitosti návštìvy španìlské delegace. Mléko, vejce, cukr a “dotek vína” smíchané a šlehané v pùvodním zmrzlinovém stroji. Nový produkt, který mìl zmìnit historii gastronomie byl servírován u stolu rodiny Medici: nyní je znám jako zmrzlina.
25 národních týmù ze všech kontinentù byl pozváno na 1.trofej ‘Buontalenti d’Oro’ a prvních osm registrovaných bude tvoøit skupinu soutìžících. Každý tým, složený z šéfkuchaøe a zmrzlináøe, bude navrhovat recepty na zmrzliny, které mají být podávány bìhem jídla a mají být s pokrmem sladìny. Zmrzlina a techniky její pøípravy se v souèasnosti staly souèástí menu vìtšiny vyspìlých cateringù.

Druhou velkolepou akcí, tentokrát v sektoru peèení chleba, je první roèník “BRED CUP“ “PEKAØSKÝ  POHÁRU SIGEPU”, evropskou týmovou soutìží organizovanou SIGEPem a koordinovanou klubem Arti & Mestieri.
V tomto pøípadì, deset národù reprezentovaný mistry pekaøi bude soutìžit v peèení chleba dle jejich národní tradice a jednom novátorském typu,  suchý kynutý pekárenský dort a chlebovou skulpturu reprezentující historický monument jejich zemì pùvodu.
Soutìž se bude konat každé dva roky a pekaøi budou pozváni z Portugalska, Španìlska, Francie, Belgie, Bulharska, Anglie, Irska, Itálie, Israele, Øecka a Chorvatska, aby vytvoøili skupinu deseti soutìžících zemi. Stejnì jako etapa soutìže, bude se konat také  (placená) ochutnávka produktù, kterou bude nutno zarezervovat a celý výtìžek bude vìnován na charitu.
Po loòské zkušenosti s Palestinou, je zámìrem soutìže otevøít, za pomoci získaných prostøedkù, pekaøství ve zvláštì chudých oblastech svìta.

SVÌTOVÝ MISTR ÈOKOLÁDY: ÈOKOLÁDA DO POPØEDÍ

Na závìr bude SIGEP 2007 pøedstavovat pro zákazníky prestižní iniciativy v cukráøském sektoru, jako  napøíklad pøípad národního cukráøského mistrovství a bude také zamìøovat pozornost na èokoládu, jejíž  spotøeba v Itálii stále narùstá.
Spolupráce s Barry Callebaut umožní Rimini hostit Italský výbìr svìtových mistrù èokolády, v kombinaci s výstavou skulptur vytvoøených k této pøíležitosti. Stejnì jako tato událost, budou se konat ještì další akce zasvìcené èokoládì na vysoce profesionální úrovni.

SIGEP 2007 v èíslech:
Organizátor: Rimini Fiera S.p.A., edice 28, kategorie: mezinárodní veletrh, frekvence: každoroèní , urèen: pouze pro odborníky,
www.sigep.it , www.riminifiera.it

Informace pro novináøe:

Ing. Jan Voda ICS – zastoupení Rimini Fiera pro ÈR a SR, tel. +420 224312163,fax: +420 224312164, e.mail.
j.voda@ics-prague.cz, www.ics-prague.cz


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku