Cukrář.cz

Reklama



Ananasový dort

31.12.2001 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
I.

Písčitý dort naplníme jemně na žluto přibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu.
Tím samým krémem natřeme celý dort. Vrch poznačíme díly a na každou část položíme kousek ananasu, který postříkáme máčecí hmotou.

II.

Dva písčité plátky a jeden bezé naplníme ananasovým máslovým krémem, do kterého rozsekáme trochu ananasu. Tím samým krémem celý dort slabě potřeme a uděláme marcipánový okraj a do vnitřní plochy položíme plátky zavařeného ananasu, který pak zalijeme uvařeným agarem citonově ochuceným. Strany dortu obložíme dokola světle žlutým zeleným marcipánovým plátkem a to tak, aby konce ozdobeného plátku přesahovaly okraj dortu.

III.
Dva písčité a terské plátky slepíme nahřátou a rozředěnou marcipánovou hmotou, do které přidáme hodně rozsekaného ananasu. Když dort náležitě ztuhne, potáhneme jej žlutým fondantem a na každý řez položíme kousek zavřeného ananasu, namočeného v karamelovém cukru.

Dnes je sobota 20. července 2019
svátek slaví Ilja, zítra Vítězslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.