�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ananasový dort

Autor: Radim Øezáè
Datum vyd�n�: 31.12.2001
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=73

Písèitý dort naplníme jemnì na žluto pøibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu.

fiogf49gjkf0d
I.

Písèitý dort naplníme jemnì na žluto pøibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu.
Tím samým krémem natøeme celý dort. Vrch poznaèíme díly a na každou èást položíme kousek ananasu, který postøíkáme máèecí hmotou.

II.

Dva písèité plátky a jeden bezé naplníme ananasovým máslovým krémem, do kterého rozsekáme trochu ananasu. Tím samým krémem celý dort slabì potøeme a udìláme marcipánový okraj a do vnitøní plochy položíme plátky zavaøeného ananasu, který pak zalijeme uvaøeným agarem citonovì ochuceným. Strany dortu obložíme dokola svìtle žlutým zeleným marcipánovým plátkem a to tak, aby konce ozdobeného plátku pøesahovaly okraj dortu.

III.
Dva písèité a terské plátky slepíme nahøátou a rozøedìnou marcipánovou hmotou, do které pøidáme hodnì rozsekaného ananasu. Když dort náležitì ztuhne, potáhneme jej žlutým fondantem a na každý øez položíme kousek zavøeného ananasu, namoèeného v karamelovém cukru.

Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku