Cukrář.cz

Reklama



Orientální medové koláče, tyčinky

31.12.2001 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Mandlové medové tyčinky


20 dkg medu slabě zahřát, 2 vejce, 10 dkg cukru, na špičku nože amonia, 25 dkg celých mandlí nebo ořechů a mouky tolik až vznikne husté těsto.
Těsto se nechá asi 1 hodinu odpočinout, vyválí se na tloušťku asi 1 cm a 10 cm šíře. Ostrým nožem se řežou tyčinky asi půl cm široké a pečou se na střední teplotě.

Medové koláče malé


1/4 kg medu, 6-7 vajec se šlehá na ohni až pořádně zpění (ne příliš horké). Pak sejmeme z ohně a šleháme do vlažna. Přidáme 1/4 kg mouky (půl pšeničné, půl kukuřičné). Koláčky se drezírují na voskový plech, posypou se sekanými ořechy, nechají v sušárnách dobře oschnout a v mírné teplotě se pečou.

Medové koláče lehké


1/4 kg medu, 20 dkg cukru, 4 žloutky, 1/4 litru vody, 1 dkg amonia, trochu rozsekané pomerančové kůry a skořice. Udělá se husté těsto a ihned se vyválí a zvýšenou teplotou peče. Ještě teplé se přetře vodovou glazurou a druhý den libovolně krájí.

Dnes je sobota 20. ledna 2018
svátek slaví Ilona, zítra Běla

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.