Cukrář.cz

Reklama



Úprava jablek

16.11.2005 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 Přeji Vám dobrý den,

nedávno jsem si přečetl Váš recept na dort zvaný Medovník. Rád si na něj občas zajdu do cukrárny, velice mi chutná. Protože jsem z oboru gastronomie a mám rád sladké, zajímal jsem se o to jak se připravuje. Na oplátku Vám zasílám jednoduchý recept na úpravu jablek. Znáte jistě ten okamžik když, za dlouhého zimního večera  Vás a Vašeblízké honí mlsná a vy nevíte co by se dalo ještě zbodnout. Tak tedy na to tu něco mám :

Vyberema si k tomu malá jablka. Odstraníme z nich ze spodu "bubák" a zvrchu od stopky pomocí vykrajovátka na kuličky   (např na melouna či brambory) vykrojíme jadřinec, ale tak abychom jablko neprorazili skrz. Tak vznikne takový  "soudek", do kterého dle chuti naplníme směs skořice krupicového cukru, ořechů, rozinek, sekané čokolády a pod. Mírně zakápneme rumem, zabalíme do alobalu a pečeme  na plechu v troubě. Směs cukru a čokolády se rozpustí a pěkně vytvoří v jablku lahodnou "šťávičku". Při podávání v místě bývalé stopky rozevřeme alobal, doplníme zmrzlinou a šlehačnou. Místo šlehačky můžeme polít horkým destilátem a zapálit, což nám ještě více podpoří kouzlo vánočního období. Pokud se nám vše pěkně podaří,  jsou naši blízcí z našeho kulinářského kouzlení okouzleni.

  S přáním krásného kulinářského zážitku se s Vámi loučí

Dnes je pátek 19. dubna 2019
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.