�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


prava jablek

Autor: Radim ez
Datum vyd�n�: 16.11.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=667

Znte jist ten okamik kdy, za dlouhho zimnho veera Vs a Vaeblzk hon mlsn a vy nevte co by se dalo jet zbodnout. Tak tedy na to tu nco mm.

fiogf49gjkf0d

 Peji Vm dobr den,

nedvno jsem si peetl V recept na dort zvan Medovnk. Rd si na nj obas zajdu do cukrrny, velice mi chutn. Protoe jsem z oboru gastronomie a mm rd sladk, zajmal jsem se o to jak se pipravuje. Na opltku Vm zaslm jednoduch recept na pravu jablek. Znte jist ten okamik kdy, za dlouhho zimnho veera  Vs a Vaeblzk hon mlsn a vy nevte co by se dalo jet zbodnout. Tak tedy na to tu nco mm :

Vyberema si k tomu mal jablka. Odstranme z nich ze spodu "bubk" a zvrchu od stopky pomoc vykrajovtka na kuliky   (nap na melouna i brambory) vykrojme jadinec, ale tak abychom jablko neprorazili skrz. Tak vznikne takov  "soudek", do kterho dle chuti naplnme sms skoice krupicovho cukru, oech, rozinek, sekan okoldy a pod. Mrn zakpneme rumem, zabalme do alobalu a peeme  na plechu v troub. Sms cukru a okoldy se rozpust a pkn vytvo v jablku lahodnou "viku". Pi podvn v mst bval stopky rozeveme alobal, doplnme zmrzlinou a lehanou. Msto lehaky meme polt horkm destiltem a zaplit, co nm jet vce podpo kouzlo vnonho obdob. Pokud se nm ve pkn poda,  jsou nai blzc z naeho kulinskho kouzlen okouzleni.

  S pnm krsnho kulinskho zitku se s Vmi lou

Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku