Cukrář.cz

Reklama



Plněný velikonoční věnec

31.3.2004 | Autor: Vencová Vlasta | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 3 lžíce cukru, 4 lžíce rozehřátého tuku, 2 žloutky, necelé 2 dl mléka

Náplň:
100 g sekaných ořechů, 50 g rozinek, 1 lžíce strouhané čokolády nebo kakaa, 3 lžíce medu, 1 lžíce rumu
  
 
Postup přípravy: Z droždí, cukru, několika lžic mléka a mouky zpracujeme kvásek. Necháme vykynout. Mouku, žloutky, sůl, tuk dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a zbylé mléko a zpracujeme tužší těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Ořechy promícháme s rozinkami, kakaem (čokoládou), medem a rumem. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní a stočíme do tvaru věnce. Vložíme do silně vymazané věncové (může být i bábovková) formy, na povrchu několikrát propíchneme a upečeme. Prochladlý věnec vyjmeme z formy a pocukrujeme nebo polijeme rumovou polevou. Ozdobíme barevnými cukrovými vajíčky.

Zdroj: Kuchařka on-line (www.recepty.cz)


Dnes je pátek 20. října 2017
svátek slaví Vendelín, zítra Brigita

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.