�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Plnìný velikonoèní vìnec

Autor: Vencová Vlasta
Datum vyd�n�: 31.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=576

Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 3 lžíce cukru, 4 lžíce rozehøátého tuku, 2 žloutky, necelé 2 dl mléka

fiogf49gjkf0d

 
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 3 lžíce cukru, 4 lžíce rozehøátého tuku, 2 žloutky, necelé 2 dl mléka

Náplò:
100 g sekaných oøechù, 50 g rozinek, 1 lžíce strouhané èokolády nebo kakaa, 3 lžíce medu, 1 lžíce rumu
  
 
Postup pøípravy: Z droždí, cukru, nìkolika lžic mléka a mouky zpracujeme kvásek. Necháme vykynout. Mouku, žloutky, sùl, tuk dáme do mísy, pøidáme vykynutý kvásek a zbylé mléko a zpracujeme tužší tìsto. Necháme na teplém místì vykynout. Oøechy promícháme s rozinkami, kakaem (èokoládou), medem a rumem. Vykynuté tìsto rozválíme na obdélník, potøeme náplní a stoèíme do tvaru vìnce. Vložíme do silnì vymazané vìncové (mùže být i bábovková) formy, na povrchu nìkolikrát propíchneme a upeèeme. Prochladlý vìnec vyjmeme z formy a pocukrujeme nebo polijeme rumovou polevou. Ozdobíme barevnými cukrovými vajíèky.

Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku