fiogf49gjkf0d
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 3 lžíce cukru, 4 lžíce rozehøátého tuku, 2 žloutky, necelé 2 dl mléka
Náplò: 100 g sekaných oøechù, 50 g rozinek, 1 lžíce strouhané èokolády nebo kakaa, 3 lžíce medu, 1 lžíce rumu
Postup pøípravy: Z droždí, cukru, nìkolika lžic mléka a mouky zpracujeme kvásek. Necháme vykynout. Mouku, žloutky, sùl, tuk dáme do mísy, pøidáme vykynutý kvásek a zbylé mléko a zpracujeme tužší tìsto. Necháme na teplém místì vykynout. Oøechy promícháme s rozinkami, kakaem (èokoládou), medem a rumem. Vykynuté tìsto rozválíme na obdélník, potøeme náplní a stoèíme do tvaru vìnce. Vložíme do silnì vymazané vìncové (mùže být i bábovková) formy, na povrchu nìkolikrát propíchneme a upeèeme. Prochladlý vìnec vyjmeme z formy a pocukrujeme nebo polijeme rumovou polevou. Ozdobíme barevnými cukrovými vajíèky.
Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)