Cukrář.cz

Reklama



MBK: Ing. Fiala – pomůcky pro cukráře

07.03.2004 | Autor: red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Veletrhu MBK se rovněž účastnil nám již dobře známá firma dodávající pomůcky pro cukráře a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala.

Zde přikládáme několik ukázek z jejího sortimentu:


Dále představila mnoho surovin od firmy Branou a tady přikládáme několik osvědčených receptů:

Tiramisu

Zakladní předpis:

  • 200 g Alaska express tiramisu
  • 250 g vody 25°C teplé
  • Vše rozmícháme

Výroba:

1000 g ušlehané neoslazené šlehačky - postupně lehce vmícháme do směsi. Povrch dezertu Tiramisu drobečky z pusinek a čokoládovými hoblinami. Ke zdobení talíře použijeme ochucený Cristaline a mandle a posypeme cukrem a kakaem.

 

Čokoládovo–Hruškový dort

 

Zakladní předpis:

  • 2 ks piškotového plátu
  • 2 ks kompotovaných hrušek, osušených, zbavených jadřinců a nakrájených na čtvrtky

Čokoládová šlehačka:

  • 100 g Alaska-express Čokoládová (Alasku-express Čokoládovou rozpustíme ve vodě a vmícháme šlehačku)
  • 125 g vody cca 20°C
  • 500 g vyšlehané šlehačky neslazené

Hrušková šlehačka:

  • 100 g Alaska-express Hrušková (Alasku-express Hruškovou rozpustíme ve vodě a vmícháme šlehačku)
  • 125 g vody cca 20°C
  • 500 g vyšlehané šlehačky neslazené

Dekorace:

  • čokoládové hoblinky tmavé - BRAUN
  • čokodekor FILIGRAN MIX nebo dekor hruštička

Výroba:

  1. Jedním čokoládovým plátem vyložíme dno ráfku (formy).
  2. Střed plátu poklademe čtvrtkami hrušek a rozetřeme na ně hruškovou šlehačku. Na vrstvu šlehačky položíme druhý čokoládový plát a doplníme čokoládovou šlehačkou (část šlehačky necháme stranou na zdobení).
  3. Na vrch dortu ozdobně nastříkáme zbytek šlehačky (můžeme střídat hruškovou a čokoládovou), posypeme čokoládovými hoblinkami, nebo ozdobíme čokoládovým dekorem.
  4. Dort necháme minimálně 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.

Jahodovo-Šlehačkový řez

1 plech, 60×40 cm = 75 ks
1200 g (2 ks) piškotového plátu
(viz. zákl. recept)

Jahodová šlehačka:

  • 450 g Alaska-express jahodová - šlehačkový přípravek (Alasku-express rozpustíme ve vodě a postupně vmícháme do vyšlehané, nesladké šlehačky)
  • 550 g vody, cca 25°C
  • 2250 g šlehačky, ušlehané nesladké

Ozdoby:

Výroba:

  1. Piškotový plát vložíme na dno ráfku, na něj rozetřeme asi polovinu "Jahodové šlehačky". Položíme druhý piškotový plát a doplníme jahodovou šlehačkou (pláty je vhodné před použitím provlhčit např. mírně zředěným jahodovým topingem).
  2. Necháme alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.
  3. Po ztuhnutí rozkrájíme na díly a zdobíme zdobící šlehačkou, čerstvou jahodou(nejlépe namočenou v želu) event. čokoládovým dekorem.


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.