| �l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
 | 
| 
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
 Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
 
 | 
| MBK: Ing. Fiala – pomùcky pro cukráøe | 
| Autor: red Datum vyd�n�: 07.03.2004
 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=558
 | 
| 
 | 
| Veletrhu MBK se rovnìž úèastnil nám již dobøe známá firma dodávající pomùcky pro cukráøe a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala. Zde pøikládáme nìkolik ukázek z jejího sortimentu¨. | 
|  | 
| 
 | 
| fiogf49gjkf0d Veletrhu MBK se rovnìž úèastnil nám již dobøe známá firma dodávající pomùcky pro cukráøe a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala. Zde pøikládáme nìkolik ukázek z jejího sortimentu: Dále pøedstavila mnoho surovin od firmy Branou a tady pøikládáme nìkolik osvìdèených receptù:
 
 Tiramisu 
 
| Zakladní pøedpis: 
200 g Alaska express tiramisu 
250 g vody 25°C teplé 
Vše rozmícháme Výroba: 1000 g ušlehané neoslazené šlehaèky - postupnì lehce vmícháme do smìsi. Povrch dezertu Tiramisu drobeèky z pusinek a èokoládovými hoblinami. Ke zdobení talíøe použijeme ochucený Cristaline a mandle a posypeme cukrem a kakaem. |  |    Èokoládovo–Hruškový dort   
 
| Zakladní pøedpis: 
2 ks piškotového plátu 
2 ks kompotovaných hrušek, osušených, zbavených jadøincù a nakrájených na ètvrtky  | Èokoládová šlehaèka: 
100 g Alaska-express Èokoládová (Alasku-express Èokoládovou rozpustíme ve vodì a vmícháme šlehaèku) 
125 g vody cca 20°C 
500 g vyšlehané šlehaèky neslazené  |  
| Hrušková šlehaèka: 
100 g Alaska-express Hrušková (Alasku-express Hruškovou rozpustíme ve vodì a vmícháme šlehaèku) 
125 g vody cca 20°C 
500 g vyšlehané šlehaèky neslazené  | Dekorace: 
èokoládové hoblinky tmavé - BRAUN 
èokodekor FILIGRAN MIX nebo dekor hruštièka  |  
| Výroba: 
Jedním èokoládovým plátem vyložíme dno ráfku (formy). 
Støed plátu poklademe ètvrtkami hrušek a rozetøeme na nì hruškovou šlehaèku. Na vrstvu šlehaèky položíme druhý èokoládový plát a doplníme èokoládovou šlehaèkou (èást šlehaèky necháme stranou na zdobení). 
Na vrch dortu ozdobnì nastøíkáme zbytek šlehaèky (mùžeme støídat hruškovou a èokoládovou), posypeme èokoládovými hoblinkami, nebo ozdobíme èokoládovým dekorem. 
Dort necháme minimálnì 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.  |  |  Jahodovo-Šlehaèkový øez 1 plech, 60×40 cm = 75 ks1200 g (2 ks) piškotového plátu (viz. zákl. recept)
 
 
| Jahodová šlehaèka: 
450 g Alaska-express jahodová - šlehaèkový pøípravek (Alasku-express rozpustíme ve vodì a postupnì vmícháme do vyšlehané, nesladké šlehaèky) 
550 g vody, cca 25°C 
2250 g šlehaèky, ušlehané nesladké Ozdoby: | Výroba: 
Piškotový plát vložíme na dno ráfku, na nìj rozetøeme asi polovinu "Jahodové šlehaèky". Položíme druhý piškotový plát a doplníme jahodovou šlehaèkou (pláty je vhodné pøed použitím provlhèit napø. mírnì zøedìným jahodovým topingem). 
Necháme alespoò 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu. 
Po ztuhnutí rozkrájíme na díly a zdobíme zdobící šlehaèkou, èerstvou jahodou(nejlépe namoèenou v želu) event. èokoládovým dekorem. |  | 
| 
 | 
| Vytisknuto dne 22.10.2025 ze serveruCukr��.cz (www.cukrar.cz)
 Konec �l�nku
 |