Cukrář.cz

Reklama



BR: Zdražení pekárenských a cukrárenských výrobků

fiogf49gjkf0d
Letošní nedostatek vláhy spolu s vysokými teplotami a nižší výměra osevních ploch ozimých plodin na jejichž kvantitě se též podepsala tuhá zima, zapříčinily meziroční pokles sklizně obilovin o 14,3 procenta. Tato skutečnost způsobí zvednutí cenové hladiny obilí, která se promítne do cen pečiva všeobecně. V praxi to bude představovat zdražení rohlíků řádově o desetihaléře a chleba o koruny. Prohlásil generální ředitel firmy Odkolek Ivan Flek.
Výkonný ředitel pekáren Delta Jan Jedlička oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím pečiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy v pekárenském průmyslu a cenový vzestup surovin se promítne do nákupních spotřebních cen.
V obdobném duchu hovořil i generální sekretář Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Stanislav Musil, kdy poukázal na dlouhodobý trend protisměrněrných cen vstupů a prodeje. Musil označil brzký cenový pohyb za razantní, a který tak pouze může zajistit splnění podmínek, které vyžaduje vstup na trh Evropské unie.


Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.