�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


BR: Zdražení pekárenských a cukrárenských výrobkù

Autor: J.P. Vìtrník
Datum vyd�n�: 19.09.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=465

Výkonný øeditel pekáren Delta Jan Jedlièka oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím peèiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy

fiogf49gjkf0d
Letošní nedostatek vláhy spolu s vysokými teplotami a nižší výmìra osevních ploch ozimých plodin na jejichž kvantitì se též podepsala tuhá zima, zapøíèinily meziroèní pokles skliznì obilovin o 14,3 procenta. Tato skuteènost zpùsobí zvednutí cenové hladiny obilí, která se promítne do cen peèiva všeobecnì. V praxi to bude pøedstavovat zdražení rohlíkù øádovì o desetihaléøe a chleba o koruny. Prohlásil generální øeditel firmy Odkolek Ivan Flek.
Výkonný øeditel pekáren Delta Jan Jedlièka oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím peèiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy v pekárenském prùmyslu a cenový vzestup surovin se promítne do nákupních spotøebních cen.
V obdobném duchu hovoøil i generální sekretáø Podnikatelského svazu pekaøù a cukráøù Stanislav Musil, kdy poukázal na dlouhodobý trend protismìrnìrných cen vstupù a prodeje. Musil oznaèil brzký cenový pohyb za razantní, a který tak pouze mùže zajistit splnìní podmínek, které vyžaduje vstup na trh Evropské unie.

Vytisknuto dne 01.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku