Cukrář.cz

Reklama



SIGEP 2020 - GELATO WORLD CUP / -1.

25.2.2020 | Autor: Jiří V. Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Zmrzlinářskými soutěžemi je proslazen celý cukrářský svět. Výjimkou tak nemohl tvořit největší cukrářský veletrh v Rimini, který svůj světový věhlas i letos dekoroval soutěží ve tvorbě chladivě sladké svůdnosti rozplývající se na jazyku fantazie barevných emocí. Ale nejenom nyní v tradičním prvém měsíci letošního roku, ale ve světovém pořádání již podeváté v soutěžní tradici s termínem dvouročního pořádání pod názvem   

                                                  GELATO WORLD CUP 2020

V bližší specifikaci uvádíme, že se jednalo o rozvětvený soubor cukrářské umělecké tvorby s dominantou ledových skulptur za přítomnosti zmrzliny a dezertů. Světový zmrzlinářský pohár byl pochopitelně nejočekávanější událostí letošního 41. ročního cukrářského festivalu, včetně přidružených oborů.

Předchozí nominační soutěžní kola svedla do Rimini jedenáctku nejlepších světových týmů, kterými byly:

Argentina, Francie, Itálie, Japonsko, Kolumbie, Malajsie, Mexiko, Německo, Polsko, Singapur, Španělsko.

 

Soutěžící měli za úkol zhotovit:

- 3 dávky čokoládové zmrzliny

- 15 porcí  zmrzliny a semifreda rozmanitých chutí na křupavém buffleru,   ovocného želé a jedlé dekorace

 - zmrzlinový zákusek o jednom počtu a 3 kusy dezertů zmrzlinové chuti v celkovém množství 16 porcí

 - 6 kg smetanové zmrzliny

 - téma ovocné tajemství sestávající ze 6 kg smetanové zmrzliny
- 3 teplé předkrmy v kombinaci se zmrzlinou zážitkové chuti a sýrovou chuťovkou

- 3 typy menších jednohubek z čokoládové zmrzliny v celkové počtu 48 ks

- ovocný pochoutkový výrobek z vodové zmrzliny o hmotnosti 6 kg

 - zmrzlinovou skulpturu vyjadřující název zvoleného námětu v rozměrech v – 100 cm, š – 25 cm, h – 50 cm

  Výsledky GELATO WORLD CUP 2020
 

1 - Itálie
2 - Japonsko
3 - Argentina


Práce italského týmu

Malajská tvorba


Opět vítězní Italové

Italští umělečtí zmrzlináři prokázali, že jsou ve svém národním oboru těmi nejúspěšnějšími ze všech v celé devítileté historii GELATO WORLD CUP.
Letošní ročníkem kulminoval jejjich výkon již 5. titulem šampionů a dokázali tak, že ve světové zmrzlině jsou jasnou jedničkou, Jednou, a to v roce 2014 se umístili na stříbrném postu, a v roce 2003 obsadili třetí příčku.
Jím jsou nejbližším konkurentem francouzští tvůrci chladivého umění, kteří si zmrzlinářský světový triumf vydobili čtyřikrát a třikrát skončili na bronzové pozici. Pouze tyto dva zmiňované týmy se mohly na ostatní konkurenty dívat z vrcholové pozici vyhlašovacích stupňů. Jinak se žádnému ze zúčastněných týmů nepodařilo vystoupit do těchto absolutních výšin. Ve vzdálenoti s patřičným odstupem v celkovém hodnocení, se dokázali umístit pouze Australané s dvěma třetími místy, a stejně tak Švýcaři, kteří podvakráte  svou hruď ozdobili stříbrnou medailí a jeden jejich kov měl bronzovou hodnotu. Se stříbrným zmrzlinářským skalpem  ze světového šampionátu odjížděli Španělé. Rovněž Argentinci nemají ve zvyku odjíždět ze zmrzlinářských klání s prázdnou, což deklarují dvěma třetími pozicemi,


Dnes je úterý 7. dubna 2020
svátek slaví Heřman a Hermína, zítra Ema

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.