�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2020 - GELATO WORLD CUP / -1.

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 25.02.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3596

Nejvt cukrsk veletrhSIGEP v italskm Rimini, dekoroval svj svtov vhlas ve svtov souti sladce chladiv svdnosti rozplvajc se na jazyku fantazie barevnch emoc.

Zmrzlináskými soutemi je proslazen celý cukráský svt. Výjimkou tak nemohl tvoit nejvtší cukráský veletrh v Rimini, který svj svtový vhlas i letos dekoroval soutí ve tvorb chladiv sladké svdnosti rozplývající se na jazyku fantazie barevných emocí. Ale nejenom nyní v tradiním prvém msíci letošního roku, ale ve svtovém poádání ji podeváté v soutní tradici s termínem dvouroního poádání pod názvem   

                                                  GELATO WORLD CUP 2020

V bliší specifikaci uvádíme, e se jednalo o rozvtvený soubor cukráské umlecké tvorby s dominantou ledových skulptur za pítomnosti zmrzliny a dezert. Svtový zmrzlináský pohár byl pochopiteln nejoekávanjší událostí letošního 41. roního cukráského festivalu, vetn pidruených obor.

Pedchozí nominaní soutní kola svedla do Rimini jedenáctku nejlepších svtových tým, kterými byly:

Argentina, Francie, Itálie, Japonsko, Kolumbie, Malajsie, Mexiko, Nmecko, Polsko, Singapur, Španlsko.

 

Soutící mli za úkol zhotovit:

- 3 dávky okoládové zmrzliny

- 15 porcí  zmrzliny a semifreda rozmanitých chutí na kupavém buffleru,   ovocného elé a jedlé dekorace

 - zmrzlinový zákusek o jednom potu a 3 kusy dezert zmrzlinové chuti v celkovém mnoství 16 porcí

 - 6 kg smetanové zmrzliny

 - téma ovocné tajemství sestávající ze 6 kg smetanové zmrzliny
- 3 teplé pedkrmy v kombinaci se zmrzlinou záitkové chuti a sýrovou chuovkou

- 3 typy menších jednohubek z okoládové zmrzliny v celkové potu 48 ks

- ovocný pochoutkový výrobek z vodové zmrzliny o hmotnosti 6 kg

 - zmrzlinovou skulpturu vyjadující název zvoleného námtu v rozmrech v – 100 cm, š – 25 cm, h – 50 cm

  Výsledky GELATO WORLD CUP 2020
 

1 - Itálie
2 - Japonsko
3 - Argentina


Práce italského týmu

Malajská tvorba


Opt vítzní Italové

Italští umletí zmrzlinái prokázali, e jsou ve svém národním oboru tmi nejúspšnjšími ze všech v celé devítileté historii GELATO WORLD CUP.
Letošní roníkem kulminoval jejjich výkon ji 5. titulem šampion a dokázali tak, e ve svtové zmrzlin jsou jasnou jednikou, Jednou, a to v roce 2014 se umístili na stíbrném postu, a v roce 2003 obsadili tetí píku.
Jím jsou nejbliším konkurentem francouzští tvrci chladivého umní, kteí si zmrzlináský svtový triumf vydobili tyikrát a tikrát skonili na bronzové pozici. Pouze tyto dva zmiované týmy se mohly na ostatní konkurenty dívat z vrcholové pozici vyhlašovacích stup. Jinak se ádnému ze zúastnných tým nepodailo vystoupit do tchto absolutních výšin. Ve vzdálenoti s patiným odstupem v celkovém hodnocení, se dokázali umístit pouze Australané s dvma tetími místy, a stejn tak Švýcai, kteí podvakráte  svou hru ozdobili stíbrnou medailí a jeden jejich kov ml bronzovou hodnotu. Se stíbrným zmrzlináským skalpem  ze svtového šampionátu odjídli Španlé. Rovn Argentinci nemají ve zvyku odjídt ze zmrzlináských klání s prázdnou, co deklarují dvma tetími pozicemi,


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku