Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční cop

19.3.2015 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Drožďové těsto

3000 g pšeničné mouky
  400 g Hefequick
  350 g cukru
  750 g cukru
  750 másla
  225 droždí
  750 g vajec (žloutek + bílek)
  450 g žloutků
  450 g vody, na půlku Crushedeice
    20 g Hefeteig-aroma

Postup

    10 ks
3600 g drožďového těsta
  150 g cukr krystal

Po odpočinutí těsta jej rozdělíme  na kousky  o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následně jeden konec vytáhneme do tenčího průměru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do půlkruhu a vložíme na plech. Při času asi ¾ nakynutí těsta potřeme vaječným roztokem a posypeme krystalovým cukrem. Vložíme do trouby.
Pečeme při 180 °C po dobu 20 – 25 minut.

Postup

Potřebné suroviny obdržíte v prodejnách FIALA - PRAHA s.r.o.  v Praze, Brně a Ostravě.


Dnes je čtvrtek 17. ledna 2019
svátek slaví Drahoslav, zítra Vladislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.