Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční cop

Autor: Martin Braun
Datum vydání: 19.3.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3031

Po odpočinutí těsta jej rozdělíme na kousky o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následně jeden konec vytáhneme do tenčího průměru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do půlkruhu a vložíme na plech.

fiogf49gjkf0d

Drožďové těsto

3000 g pšeničné mouky
  400 g Hefequick
  350 g cukru
  750 g cukru
  750 másla
  225 droždí
  750 g vajec (žloutek + bílek)
  450 g žloutků
  450 g vody, na půlku Crushedeice
    20 g Hefeteig-aroma

Postup

    10 ks
3600 g drožďového těsta
  150 g cukr krystal

Po odpočinutí těsta jej rozdělíme  na kousky  o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následně jeden konec vytáhneme do tenčího průměru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do půlkruhu a vložíme na plech. Při času asi ¾ nakynutí těsta potřeme vaječným roztokem a posypeme krystalovým cukrem. Vložíme do trouby.
Pečeme při 180 °C po dobu 20 – 25 minut.

Postup

Potřebné suroviny obdržíte v prodejnách FIALA - PRAHA s.r.o.  v Praze, Brně a Ostravě.


Vytisknuto dne 16.9.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku