Cukrář.cz

Reklama



Peprmintový řez

14.9.2014 | Autor: IREKS ENZYMA | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Chuťová kombinace peprmintu - sladké chuti s příměsí máty peprné - s tmavou čokoládou, je v cukrovinkářském oboru velmi oblíbená jak v peprmintem plněných čokoládách tak v čokoládových peprmintových bonbónech. Stejně lahodně působí čokoládový korpus a čokoládová poleva s peprmintovou gelovou náplní v novém, vizuálně velmi atraktivním, peprmintovém řezu.
Korpus je upečen z osvědčené Sandry BRILANT - směsi pro výrobu korpusů se sytě čokoládovou barvou a s plnou chutí a vůní čokolády.
Peprmintový gel je připraven z MELLA GLAZE NEUTRAL - netuhnoucího čirého gelu neutrální chuti pro dekoraci cukrářských výrobků a z PASTAROM CLASSIC PEPPERMINT - mentolového aroma s přírodním a syntetickým barvivem (mentol je součástí silice máty peprné).
Lesklého povrchu řezu je dosaženo díky MELLA GLAZE CHOCOLATE - netuhnoucího tmavě hnědého gelu s čokoládovým aroma.

Doporučená receptura:
Suroviny  Množství (g)
Tmavá hmota:
Sandra BRILANT                   395
Voda pitná                           255
Olej jedlý                               70

Peprmintová náplň
Karina Basic Milk                   250
Voda pitná do Kariny             150
Smetana  ke šlehání  (33%)   550
PASTAROM CLASSIC 
PEPRMINT                              20
Sanett                                    33
Voda pitná (do Sanetu)            66

Peprmintový gel
MELLA GLAZE NEUTRAL           200
PASTATROM CLASSIK
PEPPRMINT                                5  
SANETT                                   10
Voda pitná (do Sanettu)             20

DOHOTOVENÍ
MELLA GLAZE CHOCOLATE    120

Doporučený technologický postup
Tmavá hmota: Suroviny spojíme a necháme 5 minut odstát. Poté mícháme při nejnižší rychlosti stroje zhruba 1 minutu do hladké a homogenní  konzistence. Takto připravenou plochu rozdělíme do dvou plechů s okrajem vyloženým pečícím papírem (20x 30) a rovnoměrně rozetřeme.

PEČENÍ
Při 180 °C po dobu cca 15 - 20 minut a při zavřeném odtahu páry (parametry jsou pro elektrickou sázecí pec).

Peprmintová náplň: Karinu Basic Milk vyšleháme s vodou a necháme 15 minut odležet. Potom jí vmícháme do rozšlehané smetany společně s PASTOREM CLASSIC PEPPERMINT a s roztokem Sanettu.
Dohotovení: Na vychladlý korpus rozetřeme asi 1/3 náplně na kterou trezírovacím sáčkem hladkou trubičkou (č.8) nastříkáme šikmé pruhy Permintového gelu. Opět rozetřeme 1/3 náplně přiložíme druhý korpus a zarovnáme zbývající náplní. Po ztuhnutí dohotovíme povrch MELLA  GLAZE CHOCOLATE. Necháme vychladit a krájíme na požadované kusy.

 


Dnes je čtvrtek 17. ledna 2019
svátek slaví Drahoslav, zítra Vladislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.