Cukrář.cz

Reklama



Koblihy

15.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
50 dkg - hladké nebo polohrubé mouky
4 dkg - tuku
4 dkg - cukru
4 - žloutky
3 dkg - droždí
1/4 l - mléka
trochu rumu
špetka soli
citrónová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY
Obvyklým způsobem připravíme kvásek, zvlášť utřeme tuk s cukrem, potom přidáme žloutky a třeme do pěny
Postupně přidáme kvásek, mouku, lžíci rumu, citr. kůru, mléko a vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme asi 50 minut vykynout Potom lehce rozválíme na silnější plát, skleničkou naznačíme kolečka velikostí koblih, do středu dáme kousek tužší zavařeniny, přikryjeme vykrojeným kolečkem z těsta a rukou dobře okraje přitiskneme. Skleničkou znovu upravíme tvar koblihy a necháme asi půl hodiny odpočinout Smažíme ve vyšší vrstvě tuku nejdřív pod pokličkou, po obrácení koblihy bez pokličky. Tuk musí být dobře rozpálený, kobliha musí plavat

Dnes je čtvrtek 19. května 2022
svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2022 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.