�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Koblihy

Autor: Libue Baantov
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=222

Obvyklm zpsobem pipravme kvsek, zvl᚝ uteme tuk s cukrem, potom pidme loutky a teme do pny
Postupn pidme kvsek, mouku, lci rumu, citr. kru, mlko a vypracujeme vln, hladk tsto

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
50 dkg - hladk nebo polohrub mouky
4 dkg - tuku
4 dkg - cukru
4 - loutky
3 dkg - drod
1/4 l - mlka
trochu rumu
petka soli
citrnov kra

POSTUP PPRAVY
Obvyklm zpsobem pipravme kvsek, zvl᚝ uteme tuk s cukrem, potom pidme loutky a teme do pny
Postupn pidme kvsek, mouku, lci rumu, citr. kru, mlko a vypracujeme vln, hladk tsto, kter nechme asi 50 minut vykynout Potom lehce rozvlme na silnj plt, sklenikou nazname koleka velikost koblih, do stedu dme kousek tu zavaeniny, pikryjeme vykrojenm kolekem z tsta a rukou dobe okraje pitiskneme. Sklenikou znovu upravme tvar koblihy a nechme asi pl hodiny odpoinout Smame ve vy vrstv tuku nejdv pod poklikou, po obrcen koblihy bez pokliky. Tuk mus bt dobe rozplen, kobliha mus plavat

Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku