Cukrář.cz

Reklama



Bavorské vdolečky

15.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
400 g mouky
2 lžíce moučkového cukru
špetka soli
20 g droždí
1/4 l mléka
3 lžíce másla
2 žloutky
1 lžíce rumu
500 g rostlinného tuku na smažení
200 ml smetany ke šlehání
150 g kompotovaných brusinek
několik lístečků zelené máty

POSTUP PŘÍPRAVY
Do mísy prosijeme mouku, cukr a sůl. Připravíme si kvásek z droždí, několika lžic mléka a cukru.V hrnci zahřejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek přilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahřáté mléko s máslem, žloutky a rum a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě odležet přibližně 20 minut. Promícháme vařečkou ne elektrickým šlehačem a necháme ještě jednou odpočinout.
Potom nabíráme lžící těsto, Z něhož vytvarujeme pomoučenýma rukama koule. Do jejich středu vytlačíme prsty důlky. Vdolečky usmažíme z obou stran dozlatova v silné vrstvě rostlinného tuku. Necháme vychladnout..
Smetanu ušleháme do tuha. Brusinky necháme okapat. Potom důlky vdolečků naplníme brusinkami a šlehačkou.
Povrch bavorských vdolečků můžeme ozdobit několika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty.

Dnes je čtvrtek 14. prosince 2017
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.