�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Bavorské vdoleèky

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=221

Do mísy prosijeme mouku, cukr a sùl. Pøipravíme si kvásek z droždí, nìkolika lžic mléka a cukru.V hrnci zahøejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek pøilijeme k mouce.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
400 g mouky
2 lžíce mouèkového cukru
špetka soli
20 g droždí
1/4 l mléka
3 lžíce másla
2 žloutky
1 lžíce rumu
500 g rostlinného tuku na smažení
200 ml smetany ke šlehání
150 g kompotovaných brusinek
nìkolik lísteèkù zelené máty

POSTUP PØÍPRAVY
Do mísy prosijeme mouku, cukr a sùl. Pøipravíme si kvásek z droždí, nìkolika lžic mléka a cukru.V hrnci zahøejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek pøilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahøáté mléko s máslem, žloutky a rum a vypracujeme vláèné tìsto, které necháme na teplém místì odležet pøibližnì 20 minut. Promícháme vaøeèkou ne elektrickým šlehaèem a necháme ještì jednou odpoèinout.
Potom nabíráme lžící tìsto, Z nìhož vytvarujeme pomouèenýma rukama koule. Do jejich støedu vytlaèíme prsty dùlky. Vdoleèky usmažíme z obou stran dozlatova v silné vrstvì rostlinného tuku. Necháme vychladnout..
Smetanu ušleháme do tuha. Brusinky necháme okapat. Potom dùlky vdoleèkù naplníme brusinkami a šlehaèkou.
Povrch bavorských vdoleèkù mùžeme ozdobit nìkolika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty.

Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku