Cukrář.cz

Reklama



Závin makový s jablky

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Těsto:
200 g hladké mouky
špetka soli
asi 60 g tuku
100 ml horké vody
1 lžička vinného octa nebo citrónové šťávy
50 g mouky na vyválení
Náplň:
200 g umletého máku
50 ml mléka
80 g rozehřátého tuku
pískový cukr podle chuti
1 lžíce skořice s mletým hřebíčkem a badyánem
500 g vykrájených jablek
nastrouhaný perník nebo pšeničné klíčky
rozinky
skořicový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto nahřejeme. Mák přelijeme horkým mlékem, přidáme 2 lžíce rozehřátého tuk, cukr a koření, promícháme. Těsto vyválíme na utěrce. Pokapeme je tukem, posypeme perníkem nebo klíčky, potřeme makovou náplní, posypeme nahrubo nastrouhanými jablky, propláchnutými rozinkami, skořicovým cukrem a závin svineme za stálého kropení těsta tukem. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a upečeme, popř. potřeme zbylým tukem.

Dnes je pátek 14. srpna 2020
svátek slaví Alan, zítra Hana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.