Cukrář.cz

Reklama



Tvarohový koláč – strouhaný

14.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


INGREDIENCE
Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg tuku, Hera
1 žloutek
1 lžíce kakaa
1,5 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
50 dkg tvarohu
1 lžíce Solamylu
15 dkg moučkového cukru
1-2 žloutky
2 bílky (sníh)

Poleva: 7 dkg cukru
1 lžíce kakaa
2,5 dkg másla
1,5 lžíce vody (případně kávy)

POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto prohněteme, rozdělíme na 2 půlky a necháme ztuhnout v lednici asi 1/2 hodiny. Mezitím vytvoříme tvarohovou náplň. Pekáč vymastíme ztuhlým tukem, nastrouháme do něj 1/2 těsta na hrubém struhadle, rozprostřeme a opatrně poklademe tvarohovou náplň a nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme asi 60 min. ve středně teplé troubě. Po vychladnutí nalijeme polevu a necháme ztuhnout. Nakonec nakrájíme na kostky.

Dnes je pondělí 13. července 2020
svátek slaví Markéta, zítra Karolína

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.