Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Tvarohový koláč – strouhaný

Autor: Libuše Bažantová
Datum vydání: 14.1.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=173

Těsto prohněteme, rozdělíme na 2 půlky a necháme ztuhnout v lednici asi 1/2 hodiny. Mezitím vytvoříme tvarohovou náplň. Pekáč vymastíme ztuhlým tukem, nastrouháme do něj 1/2 těsta na hrubém struhadle, rozprostřeme a opatrně

fiogf49gjkf0d


INGREDIENCE
Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg tuku, Hera
1 žloutek
1 lžíce kakaa
1,5 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
50 dkg tvarohu
1 lžíce Solamylu
15 dkg moučkového cukru
1-2 žloutky
2 bílky (sníh)

Poleva: 7 dkg cukru
1 lžíce kakaa
2,5 dkg másla
1,5 lžíce vody (případně kávy)

POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto prohněteme, rozdělíme na 2 půlky a necháme ztuhnout v lednici asi 1/2 hodiny. Mezitím vytvoříme tvarohovou náplň. Pekáč vymastíme ztuhlým tukem, nastrouháme do něj 1/2 těsta na hrubém struhadle, rozprostřeme a opatrně poklademe tvarohovou náplň a nastrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme asi 60 min. ve středně teplé troubě. Po vychladnutí nalijeme polevu a necháme ztuhnout. Nakonec nakrájíme na kostky.

Vytisknuto dne 3.4.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku