Cukrář.cz

Reklama



Johnyho růže z marcipánu / -2.

23.05.2012 | Autor: Johny | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Velký vyznavač a propagátor cukrářského umění Johny, se s námi podělil o své poznatky při zhotovování marcipánových růží, jimž předal osobitou podobu, které předcházel i specifický postup vyvěrající z Johnyho dlouholeté praxe i rovněž z lásky ke sladkému oboru. 
V předchozím vstupu jsme dospěli do stádia přípravy poupěte, kdy v dnešním podání nás čeká dokončení jedné z nejkrásnějších okrasných keřovitých rostlin světa, která svým květem symbolizuje nejenom půvab, ale i vyznání citu, který známe pod pojmem láska.

6. Poté co jsme vytvořili základ, přiložíme další tři okvětní lístky růže … stále si vystačíme s počáteční velikostí kolečka (3 – 4 g marcipánu, kolečko o průměru 2,5 cm před ztenčením okrajů – po ztenčení kolem 4 cm v průměru).

Lístky opět přimačkáváme k základu růže v dolní části, aby se listy rozvíjely … tyto lístky po přilepení můžeme mírně ohnout pomocí palce a ukazováčku …

 
 
 

7. Neustále se držíme všech pravidel … lístky přimačkáváme k dolní části růže, stále necháváme růži dýchat, aby bylo vidět do středu růže, snažíme se, aby lístky nebyly za sebou …

Okrajové lístky můžeme mírně ohnout …

Takto už růži můžeme ponechat, nebo můžeme přidat další okvětní lístky …

 

8. Pokud chceme větší, nebo rozkvetlejší růži, můžeme přidat další čtyři okvětní lístky … připravíme si o něco silnější základní kolečka (kolem 5 – 6 g), abychom si mohli ponechat silnější střed, jinak se lístky budou ohýbat. Silnější střed nám zaručí, že lístky budou držet a my můžeme modelovat pouze tenké kraje růže …

 

Na závěr bych velmi rád poděkoval své sestřičce Janě za spolupráci a trpělivost při pořizování fotografií …

Přeji vám všem mnoho krásných sladkých úspěchů!

Váš cukrář Johny

 


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.