�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Johnyho rùže z marcipánu / -2.

Autor: Johny
Datum vyd�n�: 23.05.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1701

Pokud chceme vìtší, nebo rozkvetlejší rùži, mùžeme pøidat další ètyøi okvìtní lístky … pøipravíme si o nìco silnìjší základní koleèka (kolem 5 – 6 g), abychom si mohli ponechat silnìjší støed, jinak se lístky budou ohýbat.

fiogf49gjkf0d

Velký vyznavaè a propagátor cukráøského umìní Johny, se s námi podìlil o své poznatky pøi zhotovování marcipánových rùží, jimž pøedal osobitou podobu, které pøedcházel i specifický postup vyvìrající z Johnyho dlouholeté praxe i rovnìž z lásky ke sladkému oboru. 
V pøedchozím vstupu jsme dospìli do stádia pøípravy poupìte, kdy v dnešním podání nás èeká dokonèení jedné z nejkrásnìjších okrasných keøovitých rostlin svìta, která svým kvìtem symbolizuje nejenom pùvab, ale i vyznání citu, který známe pod pojmem láska.

6. Poté co jsme vytvoøili základ, pøiložíme další tøi okvìtní lístky rùže … stále si vystaèíme s poèáteèní velikostí koleèka (3 – 4 g marcipánu, koleèko o prùmìru 2,5 cm pøed ztenèením okrajù – po ztenèení kolem 4 cm v prùmìru).

Lístky opìt pøimaèkáváme k základu rùže v dolní èásti, aby se listy rozvíjely … tyto lístky po pøilepení mùžeme mírnì ohnout pomocí palce a ukazováèku …

 
 
 

7. Neustále se držíme všech pravidel … lístky pøimaèkáváme k dolní èásti rùže, stále necháváme rùži dýchat, aby bylo vidìt do støedu rùže, snažíme se, aby lístky nebyly za sebou …

Okrajové lístky mùžeme mírnì ohnout …

Takto už rùži mùžeme ponechat, nebo mùžeme pøidat další okvìtní lístky …

 

8. Pokud chceme vìtší, nebo rozkvetlejší rùži, mùžeme pøidat další ètyøi okvìtní lístky … pøipravíme si o nìco silnìjší základní koleèka (kolem 5 – 6 g), abychom si mohli ponechat silnìjší støed, jinak se lístky budou ohýbat. Silnìjší støed nám zaruèí, že lístky budou držet a my mùžeme modelovat pouze tenké kraje rùže …

 

Na závìr bych velmi rád podìkoval své sestøièce Janì za spolupráci a trpìlivost pøi poøizování fotografií …

Pøeji vám všem mnoho krásných sladkých úspìchù!

Váš cukráø Johny

 


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku