Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví - Vanilkové rohlíčky

13.12.2011 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Závěreční díl recepturního okteta na téma Vánoční cukroví obnáší poslední díl v návodu zhotovení vanilkových rohlíčků. Jistě, že se asi nebude jednat o až tak objevnou recepturu, protože vanilkové rohlíčky jsou vánoční klasikou, ale můžete si alespoň porovnat způsob pečení u vás doma a zde.

Cca 500 g hotového
 240 g mouka hladká
 70 g cukr moučka
 200 g tuk
 110 g ořechy
 
 150 g cukr moučka
 40 g vanilin

 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Z těsta vytvarujeme rohlíčky
2 - Vložíme na pečící papír a upečeme do zlatova
3 - Po vyjmutí z trouby ihned obalujeme ve směsi moučkového a vanilinového cukru.
     Necháme zchladnout
4 - Stojící muž v bílém rondonu, lektor Martin Beránek. Muž v pokleku, majitel studia Divoká 
     vařečka Michal Barták a účastnice kurzu 

Postup:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Tvarujeme rohlíčky a pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. Necháme uležet.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.