Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční cukroví - Vanilkové rohlíčky

Autor: Martin Beránek
Datum vydání: 13.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1630

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Tvarujeme rohlíčky a pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. Necháme uležet.

fiogf49gjkf0d

Závěreční díl recepturního okteta na téma Vánoční cukroví obnáší poslední díl v návodu zhotovení vanilkových rohlíčků. Jistě, že se asi nebude jednat o až tak objevnou recepturu, protože vanilkové rohlíčky jsou vánoční klasikou, ale můžete si alespoň porovnat způsob pečení u vás doma a zde.

Cca 500 g hotového
 240 g mouka hladká
 70 g cukr moučka
 200 g tuk
 110 g ořechy
 
 150 g cukr moučka
 40 g vanilin

 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Z těsta vytvarujeme rohlíčky
2 - Vložíme na pečící papír a upečeme do zlatova
3 - Po vyjmutí z trouby ihned obalujeme ve směsi moučkového a vanilinového cukru.
     Necháme zchladnout
4 - Stojící muž v bílém rondonu, lektor Martin Beránek. Muž v pokleku, majitel studia Divoká 
     vařečka Michal Barták a účastnice kurzu 

Postup:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Tvarujeme rohlíčky a pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. Necháme uležet.


Vytisknuto dne 18.4.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku