�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní cukroví - Vanilkové rohlíèky

Autor: Martin Beránek
Datum vyd�n�: 13.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1630

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme køehké tìsto, které necháme odpoèinout. Tvarujeme rohlíèky a peèeme pøi 180 °C (160 °C horký vzduch). Ještì teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. Necháme uležet.

fiogf49gjkf0d

Závìreèní díl recepturního okteta na téma Vánoèní cukroví obnáší poslední díl v návodu zhotovení vanilkových rohlíèkù. Jistì, že se asi nebude jednat o až tak objevnou recepturu, protože vanilkové rohlíèky jsou vánoèní klasikou, ale mùžete si alespoò porovnat zpùsob peèení u vás doma a zde.

Cca 500 g hotového
 240 g mouka hladká
 70 g cukr mouèka
 200 g tuk
 110 g oøechy
 
 150 g cukr mouèka
 40 g vanilin

 
 

Obrázky jsou pojaty èíselnì zleva doprava, od shora dolù

1 - Z tìsta vytvarujeme rohlíèky
2 - Vložíme na peèící papír a upeèeme do zlatova
3 - Po vyjmutí z trouby ihned obalujeme ve smìsi mouèkového a vanilinového cukru.
     Necháme zchladnout
4 - Stojící muž v bílém rondonu, lektor Martin Beránek. Muž v pokleku, majitel studia Divoká 
     vaøeèka Michal Barták a úèastnice kurzu 

Postup:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme køehké tìsto, které necháme odpoèinout. Tvarujeme rohlíèky a peèeme pøi 180 °C (160 °C horký vzduch). Ještì teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. Necháme uležet.


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku