Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví - Domácí Rafaelo

12.12.2011 | Autor: Martin beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Rafaelo známe ve vícero druzích, kdy asi nejznámější budou z reklamy proslulé kokosové kuličky nebo i jeho zákusková podoba. Rafaelo, a tentokrát domácí, můžeme si rovněž zhotovit i ve formě vánočního pečiva. Ze stejného studia, se stejným lektorem a na stejném cukrářském portálu, přinášíme předposlední díl receptů na vánoční cukroví.

Suroviny

Cca 850 g hotového
 450 g salko
 350 g kokos strouhaný jemný
 5 kapek aroma kokosové
 50 g kokos strouhaný jemný
 60 g mandle celé
 Papírové košíčky

 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Nastrouhaný kokos a kondenzované mléko smícháme dohromady, přidáme Tuzemák nebo 
     kokosové aroma
2 - Přilévání Tuzemáku
3 - Zpracování těsta
4 - Těsto utlačíme. Vytlačením vzduchu docílíme dokonalého propojení a necháme alespoň 1  
     den odpočinout
5 - Ze zpracovaného těsta vytvoříme kuličku a doprostřed vpíchneme mandli a obalíme v 
     kokosu
6 - Finální výrobek

Postup
Kokos zalijeme salkem, přidáme aroma a dobře zpracujeme. Necháme nejlépe 24 hodin uležet. Kuličky plníme celou mandlí a obalujeme v kokosu. Uložíme do košíčků.

 

 


Dnes je čtvrtek 21. listopadu 2019
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.