Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční cukroví - Domácí Rafaelo

Autor: Martin beránek
Datum vydání: 12.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1629

Rafaelo, a tentokrát domácí, můžeme si rovněž zhotovit i ve formě vánočního pečiva. Ze stejného studia, se stejným lektorem na stejném cukrářském portálu, přinášíme předposlední díl receptů na vánoční cukroví.

fiogf49gjkf0d

Rafaelo známe ve vícero druzích, kdy asi nejznámější budou z reklamy proslulé kokosové kuličky nebo i jeho zákusková podoba. Rafaelo, a tentokrát domácí, můžeme si rovněž zhotovit i ve formě vánočního pečiva. Ze stejného studia, se stejným lektorem a na stejném cukrářském portálu, přinášíme předposlední díl receptů na vánoční cukroví.

Suroviny

Cca 850 g hotového
 450 g salko
 350 g kokos strouhaný jemný
 5 kapek aroma kokosové
 50 g kokos strouhaný jemný
 60 g mandle celé
 Papírové košíčky

 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Nastrouhaný kokos a kondenzované mléko smícháme dohromady, přidáme Tuzemák nebo 
     kokosové aroma
2 - Přilévání Tuzemáku
3 - Zpracování těsta
4 - Těsto utlačíme. Vytlačením vzduchu docílíme dokonalého propojení a necháme alespoň 1  
     den odpočinout
5 - Ze zpracovaného těsta vytvoříme kuličku a doprostřed vpíchneme mandli a obalíme v 
     kokosu
6 - Finální výrobek

Postup
Kokos zalijeme salkem, přidáme aroma a dobře zpracujeme. Necháme nejlépe 24 hodin uležet. Kuličky plníme celou mandlí a obalujeme v kokosu. Uložíme do košíčků.

 

 


Vytisknuto dne 18.4.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku