Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví - Ořechy plněné máslovým krémem

08.12.2011 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

V seriálu pečení Vánočního cukroví z prostředí kulinářského studia Divoká vařečka nás Martin Beránek dovedl již do druhé poloviny vánočního námětu jeho zhotovení, jenž bývá nedílnou součástí každých Vánoc. Tato tradice je už tradiční generační zažehnutou pochodní umění lidové tvořivosti, jež mívá svůj vrchol v době přípravy vánočních svátků.

Suroviny

 Cca 750 g hotového
 250 g mouka hladká
 170 g cukr moučka
 210 g tuk
 80 g ořechy
 1 g skořice mletá

 250 g máslo
 100 g cukr moučka
 80 g ořechy mleté
 8 cl Tuzemák

 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Ořechové těsto naplníme do formiček a pečeme do zlatova
2 - Upečené ořechy vyklopíme za tepla z formiček
3 - Vyklopené ořechy necháme zchladnout
4 - Vyšlehaným máslovo-oříškovým krémem nastříkáme jednu polovinu ořechu a druhou
     přiklopíme
5 - Detail
6 - Ořechy s oříškovým krémem  v hotovém provedení
 
Postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme křehké těsto, které necháme odpočinout. Plníme do formiček, tak aby byl uprostřed důlek na krém. Pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch). Vlažné vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Máslo ušleháme, přidáme cukr, ořechy a rum. Krémem lepíme dva ořechy k sobě. Necháme v chladu odležet.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.