�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní cukroví - Oøechy plnìné máslovým krémem

Autor: Martin Beránek
Datum vyd�n�: 08.12.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1627

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme køehké tìsto, které necháme odpoèinout. Plníme do formièek, tak aby byl uprostøed dùlek na krém. Peèeme pøi 180 °C (160 °C horký vzduch). Vlažné vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyòské møížce.

fiogf49gjkf0d

V seriálu peèení Vánoèního cukroví z prostøedí kulináøského studia Divoká vaøeèka nás Martin Beránek dovedl již do druhé poloviny vánoèního námìtu jeho zhotovení, jenž bývá nedílnou souèástí každých Vánoc. Tato tradice je už tradièní generaèní zažehnutou pochodní umìní lidové tvoøivosti, jež mívá svùj vrchol v dobì pøípravy vánoèních svátkù.

Suroviny

 Cca 750 g hotového
 250 g mouka hladká
 170 g cukr mouèka
 210 g tuk
 80 g oøechy
 1 g skoøice mletá

 250 g máslo
 100 g cukr mouèka
 80 g oøechy mleté
 8 cl Tuzemák

 
 
 

Obrázky jsou pojaty èíselnì zleva doprava, od shora dolù

1 - Oøechové tìsto naplníme do formièek a peèeme do zlatova
2 - Upeèené oøechy vyklopíme za tepla z formièek
3 - Vyklopené oøechy necháme zchladnout
4 - Vyšlehaným máslovo-oøíškovým krémem nastøíkáme jednu polovinu oøechu a druhou
     pøiklopíme
5 - Detail
6 - Oøechy s oøíškovým krémem  v hotovém provedení
 
Postup

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme køehké tìsto, které necháme odpoèinout. Plníme do formièek, tak aby byl uprostøed dùlek na krém. Peèeme pøi 180 °C (160 °C horký vzduch). Vlažné vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyòské møížce.
Máslo ušleháme, pøidáme cukr, oøechy a rum. Krémem lepíme dva oøechy k sobì. Necháme v chladu odležet.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku