Cukrář.cz

Reklama



Jahodový moučník

12.1.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Těsto:
5 žloutků
5 bílků
250 g práškového cukru
1 dl rostlinného oleje
1 dl vody
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
citrónová kůra
2 lžíce kakaa
Krém:
1 kg jahod
cukr
2 lžíce maizeny
1 celé máslo
200g práškového cukru
čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůru a kakao. Z bílků ušleháme tuhý a zlehka jej vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Mezitím si prosladíme jahody (pokud jsou větší rozpůlíme je). Slijeme z nich šťávu, přidáme maizenu a svaříme. Vychlazené zamícháme do předem utřeného másla s cukrem. Upečený a vychlazený moučník potřeme slabě vrstvou krému, na něj naklademe vedle sebe jahody, celé zatřeme zbylým krémem a nakonec celé zalijeme čokoládou (může se dělat i z kompotovaného ovoce např. ananasem).


Dnes je úterý 27. října 2020
svátek slaví Šarlota a Zoe, zítra stát (vznik republiky)

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.