Cukrář.cz

Reklama



Téma "Rekvalifikace na cukrářku"


Rekvalifikace na cukrářku
Od: Martin

16.8.2004 10:31:22.
id: 40.


Dobrý den,
moje manželka má velké hobby - cukrářství. Na každý svátek či narozeniny v rodině peče a zdobí dorty různých tvarů, peče kremrole a různé zákusky. V současné době je na mateřské a říkali si, že by si mohla cukrářstvím příležitostně přivydělávat, ale zjistila, že je k tomu zapotřebí živnostenský list a ten jí nevydají pokun není vyučená cukrářka. To ona není. Má gymnázium a jazykovou nástavbu, tedy nic potravinářského typu. Chtěl jsem se zeptat: Může si nějak kvalifikaci dodělat, tedy rekvalifikovat se na cukrářku? Pokud ano, kde to lze? A je možné si to udělat i dálkově?
Předem děkuji za odpověď.
Martin Dědek,
Mladá Boleslav

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Dragona

Vloženo: 20.8.2004 13:35:45.
ID: 44.


Dobrý den,
na živnostenský list potřebujete 3 roky praxe v oboru, jinak vám to nevydají takové byli podmínky a jsou (teda pokud se to nezměnilo).
Dále jakákoliv škola stravování pořádá rekvalifikační kurzy. Stačí se porozhlédnout. :o)


odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: 2uI20zJR3i

Vloženo: 23.3.2017 13:47:18.
ID: 13602.


Thnaks for taking the time to post. It's lifted the level of debate

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: 2uI20zJR3i

Vloženo: 23.3.2017 13:47:53.
ID: 13603.


Thnaks for taking the time to post. It's lifted the level of debate

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 2.9.2004 4:43:41.
ID: 59.


Nemuhu vam bohuzel poradit kde presne sehnat rekvalifikacni kurs, ale osvedceni o rekvalifikaci nebo doklad o odborne zpusobilosti, ktery vam po absolovani vydaji, musi byt tato vydavajici istituce akreditovana Ministerstvem skolstvi, mladeze a telovychovy CR, ... .
viz zakon c. 455/1991 Sb. - zivnostensky zakon, pod " zvlastnimi podminkami provozovani zivnosti"

Tomas Sedlacek

odpovědět

    Nadpis: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: JN

Vloženo: 25.2.2005 7:29:08.
ID: 250.


Prosím vás o pomoc, zda mi můžete poradit jestli můžeme přijmout do pracovního poměru paní jako cukrářku i když jí není vyučena (zahradnice). Odbornou praxi cukrářky má ale více jak 10 let a je velice šikovná. Bohužel pracovala v soukromé firmě. Děkuji za rychlou odpověď. Jana Němečková
P.S. Případně prosím poraďte, kam bych se mohla na odbornou radu odbrátit.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
       Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: olga

Vloženo: 11.11.2012 13:13:33.
ID: 9729.


nevim proc by ste si mněla brat nevyucenou,kdys mate vyber, ktery se vam stejne bude jednou hodit.je my 20 jsem vyucena a praxi nemam prave s tady stech duvodu vsude maj bud nevyucene kde jim davaj min kc a nebo učně kterym nedavaj nic.

odpovědět

          Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: xyz

Vloženo: 13.8.2013 11:31:07.
ID: 10163.


no pokud jste v oboru stejne dobra jako v pravopisu, na 3 radcich 3 hrubky, nedivim se ze nez Vas, tak radeji berou nevyucenou.

odpovědět

             Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: lenka

Vloženo: 16.9.2013 18:29:42.
ID: 10227.


Boze, takove lidi jako jste Vy opravdu miluji. aby jste se nezblaznila.

odpovědět

             Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: Mája

Vloženo: 10.6.2014 6:25:23.
ID: 11555.


Já tam těch chyb našla 14 a to nepočítám diakritiku :-( Pokud někdo chce někam do zaměstnání, tak by se měl snažit o to, aby udělal dobrý první dojem. Já bych člověka, který neví, že existují souvětí a že se na začátku věty píše velké písmeno, nikdy nepřijala.

odpovědět

                Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: PWnZmzQ4ID3K

Vloženo: 23.3.2017 13:50:03.
ID: 13604.


I din'dt know where to find this info then kaboom it was here.

odpovědět

             Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: gargulkaD

Vloženo: 7.9.2014 19:58:52.
ID: 11629.


3 hrubky???
Já jich napočítala minimálně sedm... no potěš, pokud se takové trdlo někam hlásí... jestli pracuje tak, jako píše... netřeba další komentář...

odpovědět

             Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: lucie

Vloženo: 2.2.2016 23:54:23.
ID: 13231.


Těch hrubek je 7 a to počítám jen ty nejodpornější.

odpovědět

          Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: Kuba

Vloženo: 13.4.2014 17:28:36.
ID: 10504.


Jestli pečete tak jak píšete, tak já bych Vás nechtěl i když byste měla třeby vysokou. Vzít někoho nevyučeného v oboru, kdo ale umí, je mnohem lepší, než vyučené pako!

odpovědět

             Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: Mona

Vloženo: 16.6.2015 20:24:14.
ID: 12998.


Kubo, ale vzdyt vy tam mate take chybu, smich!

odpovědět

                Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: em

Vloženo: 10.3.2017 19:53:45.
ID: 13573.


spamujete...

odpovědět

                   Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: P5KoCzUj

Vloženo: 23.3.2017 13:55:57.
ID: 13605.


Right onhti-s helped me sort things right out.

odpovědět

             Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: QbZQsidJA0

Vloženo: 23.3.2017 18:24:17.
ID: 13637.


Now I know who the brainy one is, I'll keep lokinog for your posts.

odpovědět

       Nadpis: Re: Cukrářka bez odborné kvalifikace
Od: M.M.

Vloženo: 3.9.2013 1:49:15.
ID: 10196.


To je opravdu v CR tak slozite? To jsem vubec netusila. Ja nejsem vyucena cukrarka (mam ekonomku), byla jsem jen takovy samouk, ktereho to moc bavilo. Pred 5 lety jsem odpovedela na inzerat, hledali pastry chef, ale ja jsem to riskla. Pozvali si me na interview a ja jsem mela velike stesti, vzali me. Nejdriv jsem jen pekla a zdobila cupcakes, brownies a ruzne pies ... az postupem casu jsem si prosla vsim moznym, vzdycky me to nekdo nejdriv ukazal a nikdy nebyly s nicim zadne problemy. Tady na Floride takove predpisy nastesti nejsou jako v CR.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: dr.

Vloženo: 21.8.2007 10:22:03.
ID: 2787.


Prosím o radu!
Jak je to s garanstvím?jak dlouho musí garant setrvat s majitelem v garanství ,aby majitel mohl bez garanta provozovat živnost?je to také 3roky?
Má garant právo na nějaké úhrady za garanství?
Děkuji,hezký. den.

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 21.8.2007 19:48:42.
ID: 2791.


Ptejte se na úřadech!


odpovědět

          Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: WqXKAEWcY8Co

Vloženo: 23.3.2017 14:20:31.
ID: 13616.


Holy shtzini, this is so cool thank you.

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 22.8.2007 22:24:37.
ID: 2806.


prosím!!


odpovědět

          Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: xPfvFGmeUg

Vloženo: 23.3.2017 14:08:37.
ID: 13610.


Stellar work there eveoryne. I'll keep on reading.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Kacabacka

Vloženo: 3.9.2004 11:39:40.
ID: 67.


Ahojky Martine, mám stejný problém, sice jsem vystudovala střední hotelovou školu, kde jsme měli 2 roky vaření, ale cukrařinu ne. Byla bych moc ráda, kdyby jsi mi dal vědět, až něco zjistíš, díky moc pa Katka

odpovědět

Nadpis: cukrarna
Od: jana

Vloženo: 14.9.2004 12:00:40.
ID: 77.


ahoj,
neporadi mi nekdo, jake vybaveni potrebuji v pripade, ze bych chtela otevrit cukrarnu (vyrobnu cukrovinek) a odhadni cenu?

odpovědět

    Nadpis: Re: cukrarna
Od: Jana

Vloženo: 20.10.2013 21:01:25.
ID: 10286.


Je potřeba nakoupit šlehací stroje (100 000,-), cukrářské nože - hladké, vroubkovaný, paletu, roztíračku (900,-), cukrářské sáčky (100,-/ks), trubičky k sáčkům (různé velkosti) - hladké a řezané (50,-/ks), troubu (45 000,-), váleček (700,-), metly ke strojům (1900,-).
Celkem cena: 148 650,-Kč
Vše je jen odhad

odpovědět

    Nadpis: Re: cukrarna
Od: dragona

Vloženo: 20.9.2004 15:48:47.
ID: 83.




odpovědět

       Nadpis: Re: cukrarna
Od: B7VgqvOqYwn0

Vloženo: 24.9.2014 3:45:41.
ID: 12700.


This is the exact Dulahazra Safari Park, Chakaria,Cox's Bazar, Bangladesh. | BanglaGalaxy journal for annyoe who wants to assay out out roughly this substance. You remark so often its almost wearying to represent with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new whirl on a topic thats been transcribed active for age. Respectable choke, simply extraordinary!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Mildik

Vloženo: 3.3.2005 14:25:12.
ID: 265.


Ahoj jsem na mateřské a chci si udělat kurz na cukrářku i dálkově jsem z okolí Brna dáte mi někdo tip.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Lucie

Vloženo: 12.3.2005 9:47:34.
ID: 273.


Dobrý den
Jsem vyučená cukrářka s maturitou a chtěla jsem se zeptat zda by jste mi neporadil kde získa kvalifikaci na mistrovou v mém oboru. Mám cukrařinu ráda a mám už i nějaké zkušenosti, které bych mohla předávat dál. Předem děkuji za odpověd. Lucie ze Žďáru nad Sázavou

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: naky

Vloženo: 18.5.2006 18:37:42.
ID: 874.


Do IVEXU se nepřihlášujte!! nenaučíte se nic, na praxi budete chodit pravidelně, nic Vám neodpustí, ale nenaučíte se nic!!!! budete jen pomáhat, dělat pomocné práce, k ničemu Vás nepustí, a budete poslouchat povrchní a provokativní řeči s řad personálu.
Zkoušky sice budou, bude to i před komisí, nic Vám neodpustí , ať jste se to učili, nebo ne.
Radím dobře - IVEX NE!!! Z praxe budete chodit málem po čtyřech, jen pohlédnete na židli a již bude výtka že na židli nemáte ani koukat, na tož si na chvílí sednout - třeba i při práci.
Zkuste si najít něco jiného.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: vN4DOfryWl

Vloženo: 23.3.2017 13:41:43.
ID: 13600.


You've got to be kidding me-it's so trtarpnsenaly clear now!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jiří Šťovíček

Vloženo: 11.6.2006 21:24:29.
ID: 968.


Ktera dobra duse mi poradi.Mam hotelovou skolu a chci si otefrit cukrarnu.ŽL mam na hostinske sluzby.Vydaji mi zivnost na provoz cukrarny?Dekuji za odpoved na muj mail.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: mája

Vloženo: 25.11.2006 14:12:49.
ID: 1440.


také mám hotelovou šk, tedy v květnu budu maturovat a otevřela jsem si cukrárnu. Potřebujete ŽL hostinská činnost a ŽL maloobchod- nákup prodej, to vám co se živnost. listů týče, stačí. Pokud tedy nemáte dvouletou praxi, musíte si sehnat GARANTRA(člověk co má tyto živnost. listy, např nějaký šéfkuchař a ten musí za vás "ručit". Já mam známého, dávam mu za to 400Kč za měsíc). No a pak už to chce jen prachy, prachy, prachy na všechno vybavení cukrárny....

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: xx

Vloženo: 20.8.2007 22:03:53.
ID: 2777.


Tak to má Váš garant dobrý .Já to dělal jen za 500,-za rok!!
Je to fér!!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Janis

Vloženo: 25.8.2006 14:13:13.
ID: 1190.


V živnostenském zákoně je to celkem jasně napsáno: protože cukrařina je řemeslná živnost, platí tady podmínka vyučení v oboru + 3 roky praxe v oboru, OBOJE DOHROMADY, ne jedno nebo druhé!!! Pokud někdo má výuční list v oboru, ale žádnou praxi, nemůže provozovat živnost. Já například mám ekonomickou školu, praxi v úplně jiném oboru, a když rozjíždím cukrářskou výrobu, musím mít tzv. odpovědnou osobu, což je někdo, kdo je vyučen v oboru a má 3 roky praxe. Nebo mohu jít pracovat někam do výrobny, kde mě zaučí, vydržet tam 6 let, a po 6 letech praxe (protože nejsem vyučená) mohu sama provozovat živnost.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 20.8.2007 22:07:46.
ID: 2778.


A jak je to prosím v případě ,že jSte garantem?Musíte setrvat v garanství u majitele kterému ručíte tak ,ty tři roky?A jak je potom on na tom?majitel(když není z oboru),tak po 3letech až získává Ž.L.bez garanta?

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: fm8bNa6yvK

Vloženo: 23.3.2017 16:26:51.
ID: 13617.


Unrlealaelpd accuracy, unequivocal clarity, and undeniable importance!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Monika

Vloženo: 16.11.2006 18:08:57.
ID: 1419.


Dobrý den.Mám stejný dotaz jako pan Martin.Také bych si chtěla udělat dálkově rekvalifikaci na cukrářku.Předem děkuji za odpověd.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Lenka

Vloženo: 4.5.2007 20:43:15.
ID: 2019.


Dobry den,
jmeuiji se Lenka a chtela bych praci jako cukrarka sem vyucena.Tedka momentalne pracuji jako pekarka ale chtela bych spis jako cukrarka za dobre placenou praci kdyz se mi nekdo ozve budu moc rada. Sem z Moravskeho Krumlova.Dekuji naschledanou

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: o

Vloženo: 20.8.2007 22:09:51.
ID: 2779.


Co je u vás dobře placená práce?
Co můžete nabídnout?


odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 10.7.2007 19:20:01.
ID: 2384.




odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Eva

Vloženo: 1.9.2013 13:24:49.
ID: 10193.


ja jsem vyucena pecivarka trnvalivych vyrobku ale delam vsechny dorty i svatebni a vsechny zakusky.a nemuzu najit v praci v tomhle smeru v potravinarstvi se vyznam...ale nejsem vyucena cukrarkou a rychle se ucim.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: ŽANETA

Vloženo: 22.8.2007 7:43:50.
ID: 2793.


Od ledna by měl platit nový živ. zákon, kde už nebude třeba pro ŽL praxe v oboru, a bude stacčit pouze výuční list!


odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Rozinka

Vloženo: 22.8.2007 7:49:43.
ID: 2794.


Mám rekvalifikaci (platnou přes ministerstvo školství), bude stačit i toto?

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: kkpKClmwc1

Vloženo: 23.3.2017 11:59:16.
ID: 13593.


The very heart of your writing while appearing reasonable originally, did not sit well with me after some time. Someplace within the sentences you managed to make me a believer unautronftely only for a while. I nevertheless have a problem with your leaps in assumptions and one would do well to help fill in all those gaps. When you can accomplish that, I would surely be fascinated.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: muffinka

Vloženo: 31.8.2007 19:32:33.
ID: 2881.


Dobrý den, jsem studentka vš, ale o cukrářinu mám velký zájem, otevřít si malou kavárnuúcukrárnu byl vždycky můj sen.. :)
Zaujala mne nabídka rekvalifikačních kurzů od firmy Ivex, proto se chci zeptat, zda s ní má někdo nějaké zkušenosti? abych věděla do čeho případně půjdu.. :) zajímalo by mě, co přesně tam tak učí - jestli základy ( o které mi jde) nebo spíš navazují a dělají takovou tu drobnou prácičku a různé zdobení..? kurzy začínají už 14.září, takže to dost spěchá... díky!

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Rozinka

Vloženo: 2.9.2007 12:58:42.
ID: 2885.


Já byla z kurzu IVEX vekice nespokojená, ale nejen já ale celý kolektiv cukrářek, dokonce jsme si i stěžovaly, ale to jsme si dovolili moc......Jedna rekvalifikantka to vzdala po pár dnech, protože viděla že se za ty hříšné peníze nic nenaučí. Teorie byla vynikající (teď se měnil přednášející tak nevím jestli to bude tak vyčerpavající i teď), ale PRAXE, ta nešťastná praxe!!!!
Místo někde v provozu nějaké cukrárny je praxe v v jednom velkém hotelu (známém) ve spodní částí Václavského náměstí a tam se nenaučíte ani polovinu základu. Je tam velice omezená výroba, a my jsme byly z 80% využity jen na válení lineckého těsta, vykrajování cukroví, dělání pálené hmoty, popř. bylo nám jednou dovoleno si v kotli zamíchat sachrovou hmotu! To bylo radosti! Pár zákusků jsme si vyzkoušeli, to je pravda,ale to tak napr. laskonky, rakvičky, věnečky, štafetky - někdy jsme si ponořily i špičky do čokolády. Více nic. Žádný dort jsme nemohly dělat, upéct roládu taky ne, a při tom jako závěrečná práce na zkoušku bylo svátečně nazdobit dort, ale kde jsme se to měly naučit to již nám nikdo neporadil. Proto jestli chcete pomoci jednomu známému hotelu péct vánoční cukroví - za velké peníze které zaplatíte - tak prosím, přihlašte se. Ale bude chodit strhaná a naštvaná, proč každý den jen pečete na vánoce. To víte, oni před vánocemi potřebujou každou ruku - přece to nebudou péct cukrářky ve své pracovní náplní, ony mají svoje pečení, na pomocné práce jsou učenky a rekvalifikantky. Je zajímavé, že vždy ty kurzy jsou plánované tak, aby byly před vánocemi..... |Proč asi? Brigádnice na pomoc jim byly zatrhnuty, tak rekvalifikantky můžou makat.
P.S.: Po rekvalifikaci neumím dodnes polévat dort čokoládou, nevím jak se obalují boky dortu, jestli rukou, stěrkou..., ale vím, že linecké těsto musí být vyváleno do čtverce a na stejnou sílu. Je to sice dobré vědět, ale pro praxi v cukrárně kde kmitáte od 4 hod. rána vám je to prd platné. Tam si klidně můžete z těsta vyválet i trojúhelník když vám to vyhovuje a nikdo vás nebuzeruje, hlavně ať práce jde od ruky.
A nedejte na sladká slova manažérky z IVEXU, ta naslibuje, že je vše vynikající, v pohodě, že málem po kurzu z Vás vypadne hotová cukrářka a OPAK je pravdou. Radši si najděte kurz kde je praxe někde v cukrárně!!! Tam se naučíte více.

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 2.9.2007 22:05:11.
ID: 2893.


děkuju moc za odpověď. už jste druhá s takovým ohlasem a zatím nikdo, kdo by chválil..
No, víte, já bych na praxi do cukrárny moc ráda, opravdu jo. jenže kde ji najít?? co jsem tak koukala, tak žádná škola dálkové studium nevypisuje a sehnat rekvalifikační kurz v Praze a okolí je detektivné práce! taky se mi to zdá docela dost peněz, ale vím, že dnes neni nic zadarmo... Kdybyste někdo o nějakém jiném kurzu věděl, tak prosím napiště, budu moc moc vděčná!!!

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: qu5L33J3Ko

Vloženo: 23.3.2017 13:57:25.
ID: 13606.


Hats off to whvoeer wrote this up and posted it.

odpovědět

             Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 3.9.2007 9:38:55.
ID: 2899.




odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: leona

Vloženo: 20.9.2007 19:48:27.
ID: 3043.


ahoj lidi,uplně vás obdivuju a mám radost,že má taky někdo zájem o cukrařství,tak jako já.Je to muj velky sen mít svou cukrárnu.Vím jaká je to dřina,ale i přesto chci jít do toho.Jsem vyučená a mám 7 let praxe.je mi třicet,dvě děti,tak si myslím?že je to ideální věk na podnikání.POkud pujde vše podle plánu,tak v březnu bychom začli stavět vyrobnu i s prodejnou.Musím si vzít uvěr,ale z toho mám velky strach.Bohužel bez toho to nejde.Taky vím,že to není jen pečení,ale i papírování.uvítala bych vaší radu u jaké banky se mám informovat.Třeba budete vědět,jestli náhodou někdo neprodává starší vybavení do cukrařské vyrobny v Severomoravsku.Děkuji všem

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: jana

Vloženo: 20.9.2007 21:34:48.
ID: 3046.


ahoj!Všimla jsem si že o takových úvěrech v podnikání se tady diskutovalo v tématu:mladý cukrář!-zkus se tam kouknout.
Kde prosím na Severní Moravě chystáš otevření cukrárny?

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: cipperka

Vloženo: 22.11.2007 12:23:02.
ID: 3513.


Dobrý den, pokud budu majitelka cukrárny (cukrářství je řemeslná živnost, ale mohlo by to patřit i pod pohostinství, což by pak byla volná živnost - tak co to tedy je?) a budu zaměstnávat i cukráře, čímž já vlastně nic vyrábět nebudu, ale budu jen prodávat zboží, kdo musí vlastnit živnostenský list? A abych ho případně dostala, jaké všechny podmínky (kromě všeobecných) musím splnit? Potřebuji i nějakou praxi v oboru? Mám v tom docela zmatek, můžete mi prosím poradit? Díky moc

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jana

Vloženo: 23.11.2007 13:01:47.
ID: 3521.


Dobrý den,

já si myslím, že pokud chcete mít jenom cukrárnu - prodejnu třeba s posezením, pak stačí ŽL pro pohostinství. Jedině kdybyste chtěla mít výrobnu, to už je řemeslná živnost a musíte být vyučená + 3 roky praxe nebo nevyučená a 6 let praxe v oboru. Anebo se spolehnout jako já na tzv. odpovědnou osobu, která splňuje požadavky pro získání ŽL a s touto osobou podnikat. Jinak je to přesně popsáno v Živnostenském zákoně.

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jarka

Vloženo: 2.9.2008 22:28:37.
ID: 5224.


D.D. Jano
jak jsem pochopila z vašeho příspěvku, tak máte výrobnu i sprodejnou. Dá se ještě dneska tímto podnikáním alespoň uživit. Já jsem cukrář samouk, ale již jsem pekla na několik velkých příležitostí i na svatbu pro 100 lidí a tam jsem pekla 20 druhů drobného, rolády, řezy a dorty. Uvažuji o tom, že bych si také otevřela něco ale mám z toho strach. Pokud chcete podělte se o své zkušenosti. Budu moc ráda. Jarka

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: monika

Vloženo: 26.2.2008 20:35:10.
ID: 4140.


Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat. mám hotelovku s maturitou. A chtěla bych si otevřít trafiku se sezoni cukrarnou (pár stolečků přes léto a dovezené zákusky). tedy nic nebudu vyrábět jen prodávat. nevíte jestli potřebuji praxi? nebo který živnoták potřebuji? děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: marcela

Vloženo: 17.7.2008 19:51:39.
ID: 4967.


chtěla bych se zeptat, jsem vyučena několik let a chtěla bych si dodělat maturitu ale nevím kde děkuji

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 29.8.2008 14:27:29.
ID: 5208.


Poptejte se na jakékoliv škole kde je tento obor-cukrář.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: V8Z7xydu

Vloženo: 23.9.2014 17:34:48.
ID: 12663.


Taky pouzivam mioblem.cz spolehlivost tak 97% Obcas prijde SMS pozde (zpozdeni 10-15 min), stalo se mi, ze nebyla dorucena vubec (ale penize strhli). Muze to byt problem brany nebo i operatora. Na muj email nikdo nereagoval.

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: HCId0cTA1

Vloženo: 23.3.2017 11:31:45.
ID: 13586.


Leuk verslag Caroline! Ik heb nog geen dag spijt gehad van de workshops bij Levine. Je leert er heel veel en bovendien is het ook nog eens heel gezellig! Binnenkort maar eens samen brood bakken! :-oGe)etjrs, Wilma.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: V8Z7xydu

Vloženo: 23.9.2014 17:35:07.
ID: 12664.


Taky pouzivam mioblem.cz spolehlivost tak 97% Obcas prijde SMS pozde (zpozdeni 10-15 min), stalo se mi, ze nebyla dorucena vubec (ale penize strhli). Muze to byt problem brany nebo i operatora. Na muj email nikdo nereagoval.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: V8Z7xydu

Vloženo: 23.9.2014 17:35:11.
ID: 12665.


Taky pouzivam mioblem.cz spolehlivost tak 97% Obcas prijde SMS pozde (zpozdeni 10-15 min), stalo se mi, ze nebyla dorucena vubec (ale penize strhli). Muze to byt problem brany nebo i operatora. Na muj email nikdo nereagoval.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: 9xToXc9py

Vloženo: 23.3.2017 11:45:58.
ID: 13590.


Now THIS is a mountain. Not like them gay fruity hills I see back in upstate New York.I loved this comment. I always thought we (NY) had tall mountains until I started visiting others. Even now here in NC we have the tallest mountain on the east cotoa.Lsved your pics.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 28.8.2008 16:48:48.
ID: 5203.


Dobrý den?
Jsem vyučená cukrářka s chtěla bych si ještě udělat rekvalifikační kurz na modelování marcipanu,ale nevim kde se takový kurz může sehnat.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: karlos

Vloženo: 29.8.2008 14:32:53.
ID: 5209.


Na tohle se dělaj kurzy? jsem překvapen!

odpovědět

Nadpis: Re: Kokosky
Od: Jarka

Vloženo: 29.8.2008 16:32:46.
ID: 5210.


Poradí nékdo jak na kokosky.Mám je rozteklé nebo malé.Dělám je přesně podle receptury,ale pokaždé jsou jiné. díky

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Oloušek

Vloženo: 1.9.2008 10:12:19.
ID: 5216.


Jarko receptur na kokosky je spousta, z toho co píšete si myslím že jste měla hmotu málo nahřátou a moc zředěnou bílky.
Záleží jak jste zkušená cukrářka. Pokud ale máíte jinou recepturu než je originál na cukrářký kokosek, tam těch věcí proč se to nedaří může být mnohem více.Třeba špatný poměr surovin.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Martina

Vloženo: 8.9.2008 14:57:00.
ID: 5251.


Prosím o radu co potřebuji za papíry, vybavení a pod. když chci dělat doma dorty na živnost. Jsem vyučená a mám i praxi 4 roky.
Děkuji Martina

odpovědět

Nadpis: Cukrářka
Od: Janča

Vloženo: 29.1.2009 8:34:55.
ID: 5722.


Nechápu, co všichni na cukrařině vidíte. Jsem vyučená cukrářka, mám dálkové dodělanou maturitu, státní zkoušku z němčiny a o tuto špinavou práci už dávno nemám zájem. Pořád být špinavá jako prase od kakaa a prskanců od krému. Nee, díky. Nikdy více. A za ty mizerné prachy v horku. Pche.Jsem ráda, že už se tím 18 let neživím. O Bože, děkuji.
A proč jsem se tím vyučila? Protože dřív byl na výběr jen gympl, ekonomka, zdravka a na to jsem se nedostala.


odpovědět

    Nadpis: Re: Cukrářka
Od: Johny

Vloženo: 29.1.2009 22:14:22.
ID: 5725.


No možná je dobře, že u oboru nejste. Máte pravdu v tom co píšete, je to dřina a řehole, za těžce vydřené peníze .... ale jen doufám, že nás ještě pár je, co tu cukrařinu milujeme a budeme se jí poctivě den co den věnovat i přesto všechno. Cukrařina je překrásný obor a já zase děkuju za to, že jsem jí vyučil a mohu se jí věnovat. Děkuji i za to, že jsem za svou dosavadní praxi potkal tolik super cukrářských kolegů ...



odpovědět

    Nadpis: Re: Cukrářka
Od: M.M.

Vloženo: 3.9.2013 1:57:55.
ID: 10197.


Tak pojd sem na Floridu. My mame vedro jen venku, ale rozhodne ne na vyrobne, tam je dobra klimatizace. Nechapu jak muzete mit v CR horko tam, kde delate s cokoladou atd.?

odpovědět

       Nadpis: Re: Cukrářka
Od: SMY5rMeb

Vloženo: 25.9.2014 4:39:39.
ID: 12740.


This is the reverse Dulahazra Safari Park, Chakaria,Cox's Bazar, Bangladesh. | BanglaGalaxy diary for aonnye who wants to move out out most this substance. You observance so much its most exhausting to debate with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new rotation on a matter thats been written active for eld. Squeamish foul, just outstanding!

odpovědět

       Nadpis: Re: Cukrářka
Od: Miluška

Vloženo: 13.5.2015 22:38:54.
ID: 12971.


No jestli to nebude tím, že na klimatizaci nemáme - pracuji jako mistrová u učňů a to vedro je šílené.....ale peníze na školství nejsou...ty se rozpráší jinde :-(

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jana

Vloženo: 29.1.2009 17:37:50.
ID: 5723.


Já teda závidím všem, kteří jsou vyučení cukráři, protože znají různé fígle a grify, které jim ulehčí práci. Já jsem zrovna ta, která se na tu ekonomku hned dostala, protože rodiče chtěli. Vystudovala jsem s odporem a přes 20 let s odporem pracuju v ekonomickém oboru. Mezitím mě chytla cukrařina, ale hodně. Je to přesný opak mojí práce, je to ohromně tvořivé, výsledek voní, krásně vypadá a dobře chutná, udělá parádu i radost. Což o tabulkách, grafech a uzávěrkách říct nemůžu. Peču po práci lidem docela ve velkém, a každá zakázka je velká a radostná výzva. Od zadání nosím v hlavě představu, jak udělám který dort, aby byl pokaždé jiný, mám to v hlavě než usnu a pořád si představuju různé varianty a způsoby, jak to udělat. Připadám si jako blázen, protože třeba půl hodiny dokážu zírat na krabice s poskládaným cukrovím na svatbu, a mám z toho prostě radost, jak to voní a jak se to povedlo a jak jim to bude chutnat.....A ta špína, to je prostě nutné zákulisí, nakonec, je to na mně, kolik toho zašpiním, tolik toho umyju, já vidím jako zásadní ten výsledek.


odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Blanka

Vloženo: 29.1.2009 19:11:22.
ID: 5724.


Ahoj, jsem vyučená cukrářka, moje práce je zároveň mím koníčkem, je to jedna z nejlepších věcí, které mě v životě potkaly a nedokážu si představit dělat něco jiného, když jsem to zkusila tak jsem se z velkou radostí vrátila k řemeslu! Jsem šťastná, že tohle dělám, nevadí mi být od čokolády, kakaa, cukru, mouky... Je to super a mezi moje největší životní sny je, zažít dortovou válku...
Kdo chce, ať zůstane zavřený v kanceláři, já jsem ráda, že zůstanu zavřená ve voňavoučké cukrárně...
PS-jen reaguji, na pro mě nepochopitelné psaní Janči, ale zdravím všechny!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jana2

Vloženo: 9.2.2009 6:26:27.
ID: 5815.


Ahoj, také nejsem vyučená cukrářka, ale holka s ekonomickou školou. Pracuji v kanceláři, ale mnohem více mě baví cukrařina, občas něco peču na svatby známým, nebo perníčky na prodej o Vánocích nebo Velikonocích. Stejně jako paní Janu.
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví u jakého učiliště nebo školy v Jižních nebo Středních Čechách by se dala při práci dělat dálkově nějaká škola nebo kurz. Chtěla bych se v tomto oboru dál učit a v budoucnu i pracovat.
Díky, Jana2.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Miroslav Šeda

Vloženo: 29.5.2009 12:04:48.
ID: 6467.


Dálkově cukrář v Prachaticích.S pozdravem M.Š.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Julie

Vloženo: 11.2.2009 22:03:32.
ID: 5832.


Ahoj, také nejsem vyučená cukrářka a peču pouze pro sebe nebo rodinu,ale chtěla bych se cukrářství více věnovat. Našla jsem si kurz cukrářství v Brně ve vzdělávacím středisku Belschoale kurz cukrářské práce. Chtěla bych moc poprosit jestli s tímto kurzem máte někdo zkušenost, můžete mi napsat hodnocení na něj, pořád se ještě nemůžu rozhodnout. Díky,Julie

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Dana

Vloženo: 24.2.2009 19:17:57.
ID: 5898.


Juli,na jare to budou 4 roky co mam tento kurz za sebou,ale pres pracak-byla jsem tam v evidenci.Byla jsem spokojena,ale asi nejvic me dala mesicni praxe v cukrarne-teorii vetsinou kazdy kdo rad pece zna.Co me prislo zbytecny jak jsme se ucily o mliku,vejcich....takovy ty veci co clovek nebude potrebovat,ale je to v osnovach.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 24.2.2009 19:19:50.
ID: 5899.




odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: er1aNtvrYQYS

Vloženo: 23.3.2017 11:59:43.
ID: 13595.


Raphael was clearly the best of the turtles. I like the pose a lot on this. I also like how you wrote 'Ninja' on it, the way you would have done when you were foteneru.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: tTtbf8rFgz

Vloženo: 23.9.2014 17:40:18.
ID: 12666.


Zu: bohužel v Brně jsem byla jen jednou (ostuda!) a to někdy před 5 lety :)Bee1ta: ty jsi miloin pusinek :)Joll: děkuji:)Ef: jsem re1da, že nejsem v tom sama!Martina : Tak to mě těšed, i když do ned me1m velmi daleko :DLinda: Ja vedm, take9 me1m v ple1nu si je zase nechat narůst :) A jsou šedlene9! no ve1žně!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Slaninová

Vloženo: 18.3.2009 10:59:30.
ID: 6044.


Nechci se IVEXU zastávat,ale několik let pracuji pro néj jako lektorka cukrářské technologie a proto vím, jak je velmi těžké sehnat pro rekvalifikanty solidní praxi na cukrářských výrobnách, ze zkušenosti znám snahu manažerky,kdy objíždí cukrárny a "prosí" o to,aby tam mohla zájemce o rekvalifikaci umístit ,aby získali praxi a samozřrejmě se něco naučili, málokdy se setká s pochopením. A pak podaří-li se najít takové pracoviště, nebývá velký zájem od zaměstnanců se blíže těmto "učňům " věnovat,protože musí hlavně plnit své vlastní pracovní úkoly. Takže zde platí asi to,že když mám zájem se něco naučit ,musim se hlavně já sám zapojit,zajímat se a nedat se odradit. Nehledě na to ,že po 200 hodinách se fakt člověk z cukrařiny naučí jenom zlomek a to další se holt musí naučit sám.Rekvalifikační kurzy jsou návodem pro další vzdělávání.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 19.3.2009 20:27:33.
ID: 6060.


Nevím jestli IVEX někdy uvažoval o posílání rekvalifikantek na praxi do cukráren, měl totiž rovnou uzavřenou smlouvu s hotelem. A tam kvůli malého rozsahu sortimentu se jak rekvalifikanti tak studenti ze škol přílíš nenaučí. Když už máme k dispozici cca 300 hod., tak bychom si snad zasloužily větší pozornost pečení cukrářských výrobků a ne věnovat se z 80-90 % válení lineckého a listového těsta a pečení vánočního cukroví, protože ho bylo třeba mraky!!!! Jediná priorita byla a to slyším dodnes - válet linecké těsto do čtverce!! Jak by na tom čtverci stál celý svět.Holt jsme před vánocema byla taková levná pomocná síla....
I při naší zorganizované kontrole manažérky z IVEXU se nic nezlepšilo, naopak vztahy mistrová-rekvalifikant začaly být velice mrazivé a napjaté.
A že jsou rekval. kurzy návodem k dalšímu vzdělávání to samozřejmě vím, zaplatila jsem si spoustu dalších kurzů, které mě za celý týden daly více než 300 hod. praxe v hotelové cukrárně.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: vercula

Vloženo: 4.7.2009 23:34:07.
ID: 6613.


Dobrý den, také se připojuji k předchozímu příspěvku paní Jany, chtěla bych vyrábět trdelníky, ale nemám příslušné vzdělání ani praxi, nevíte někdo kde nebo na koho se obrátit? Prosím prosím

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Maxovka

Vloženo: 8.9.2009 15:33:08.
ID: 6863.


Dobrý den Martine, k Vaší otázce. Může si udělat živnosťák při mateřské, ale strácí všechny příspěvky od státu ( na bydlení a tak) . Dále je živnost volná, registrace je 1000 kč, další každé přidání služby je za 500 kč. Ať si ji pozorně přečte co může ještě všechno poskytovat a napíše toho co nejvíc hned na poprvé. A teď k tomu pečení: musí sehnat cukráře s výučním listem, který za ní bude 6 let ručit a po šesti letech automaticky získá oprávnění, že to může dělat. Jde to zařídit na jakémkoliv živnostenském úřadě, cukrář musí přinést výuční list a podepsat to, jestli nemůže osobně tak přes nějaké úřední ověření. Na živnosťáku Vám řeknou víc. A jde to i na kadeřnici, masáže, ...Vím toto všechno, protože chci jít také na živnost volnou při práci a tak jsem se informovala. Snad jsem Vám poradila A nashledanou Maxovka

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jana

Vloženo: 17.5.2010 12:28:02.
ID: 7486.


Dobrý den...
mám dotaz, chtěla bych si udělat rekvalifikaci na cukrářku, nebo dálkově školu, jsem Z jablonce nad Nisou a nic tu nemohu najít.je možný i Lbc.Jsem na MD..tato práce mě moc baví, ale nevím kde se porozhlédnout,děkuji

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: zwB9OQkT

Vloženo: 23.3.2017 12:02:42.
ID: 13597.


Excellent post – and you have to love the irony.It astounds me that the government seem to see nothing wrong with demanding greater and greater surveillance of the public, but hit the roof the second one of their own liberties gets even slightly infdniger.One thing that interests me with a view to the Terrorism Act 2008 regulations on photography – does it mean CCTV systems that record on or off duty members of the military, intelligence services or constables are breaking the law?

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: lilieta1

Vloženo: 19.9.2010 20:58:08.
ID: 7680.


Dobrý den, potřebovala bych poradit. Chci si otevřít cukr. výrobnu, ale netuším jak by měla vypadat nebo spíš kolik musí mít místnosti atd... netuším kde to zjistit. Prosím poraďte.

odpovědět

    Nadpis: cukrářská výrobna
Od: Olga

Vloženo: 15.11.2010 14:22:24.
ID: 7795.


Dobrý den,
ráda bych si otevřela výrobnu pro pečení muffinu. chci se zeptat zda nejste z Prahy. Já bych tu výrobnu využila tak 3 hod. denně a napadlo mne, že bych ji mohla zřídit s někým dohromady, bylo by to pro každého levnější a byla by více využitá. Nemluvím o tom, že i starosti se zřizováním by se rozdělili na půl. Já toho pro výrobu moc nepotřebuji, ale obávám se podmínek daných vyhláškami.
Hezký den Olga

odpovědět

       Nadpis: Re: cukrářská výrobna
Od: tana

Vloženo: 2.2.2011 10:26:09.
ID: 7938.


Dobrý den olgo, jak jste pokročila se svojí výrobnou mufinů? Já sháním výrobnu jen na pár hodin týdně. Ráda bych se zabývala výrobou drobného pečiva pro diabetiky.Váš nápad ne oslovil, je velice zajímavý. Možná by stáko za to ho toršku rozvinout, popřípadě prodistutovat. hezký den tana


odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Miroslav

Vloženo: 10.1.2011 3:05:21.
ID: 7890.


Dobrý den mám takový problém hledám si práci v oboru cukrář, pekař ale kdekoliv se ptám o volném místě tak požadují 3 až 4 roky praxe. Tímto se chci zeptat kde tuto praxi mohu získat. A zda tou praxí co požadují zaměstnavatelé není myšleno buď praxe kterou jsme měli jako učni od školy, nebo praxe získaná v zaměstnání. Předem vám děkuji za odpovědi.

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Martina

Vloženo: 10.1.2011 18:37:24.
ID: 7892.


dobry den pane Miroslave mam pocit ze sem uz to se na to nekde byla ptat(jako v zamestnani) a vsude maji namysli tu praxi oddelanou nekde v cukrarne nebo pekarne a nikoliv tu co sme ziskali na ucilisti

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: uHLVster7Lx

Vloženo: 23.3.2017 13:36:48.
ID: 13599.


God, I feel like I shloud be takin notes! Great work

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: mery

Vloženo: 11.1.2011 16:27:49.
ID: 7895.


baví mě pečení , ráda bych si událala rekvalifikaci na cukrářku

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 6.9.2011 0:07:19.
ID: 8217.


Dobrý den, nevěděl by jste někdo o nějaké škole v Praze či Středočeském kraji obor cukrář dálkově? Bydlím v Praze a Prachatice jsou celkem daleko jelikož nemám ŘP. Děkuji za odpověď



odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: geremo

Vloženo: 16.9.2011 16:37:20.
ID: 8225.


Dobrý den všem,

no přečetl jsem si zde mnoho zajímavých příspěvků,nad některými jsem se musel i pousmát....je tu mnoho příspěvků kdy se lidé chtějí stát cukráři a nevědí jak na to...chápu že v mnoha případech tu hrají životní okolnosti..jako je mateřská..dále se tu spousta lidí rozčiluje že po rekvalifik.kurzech nic neumí...atd.,..no já vám tedy trochu nadstíním o čem tahle branže vlastně je...a to z pohledu profesionála...ne abych si masíroval svoje ego,ale asi proto že tu vidím spoustu naivity z plynoucí z nezskušenosti..a také bych rád ušetřil peníze než se do něčeho pustí...ale od začátku....tak trochu to podám příběhem...asi tak před sedmi lety jsem žil v Anglii,a po spoustě spatných zaměstnaní jsem se dostal na velmi prestižního hotelu s michelinskou hvězdou...to jsem ale o cukrařině neměl ani šajnu,začal jsem jako kuchař..a to na velmi hlubokém dně...ale jak se to říká?..na žebřík se leze od spoda...čím se dá říct že vše chce svůj čas...po čase jsem se dostal na cukrárnu..absolutně nová dimenze...základní cukrářský krém?...co to je?..asi tak nejak to začalo...a povím vám...že představy tipu...že stojím s úsměvem nad dortíkem...a přemýšlím kam dám tu malinu....zapomeňte....stres,boj s časem,disciplína,pot,17h pracovní doba...a znásobte si to 5dny.....3roky.....jestli jsem blázen?možná.....ale proč jsem to dělal?...z jednoduchého principu....když chcete být nejlepší,musíte pracovat s nejlepšími,zatnout zuby a dělat za směšné peníze...naučit se sebekázni,disciplíně,pochopit,že je třeba se snažit se učit,být hrdý na to co jste se naučili a co umíte,nevidět za tím jen co si sladkého..ale kus sebe,protože kdykoliv do toho dáte vše...úspěch přijde sám....já osobně dnes pracuji jako šéfcukrář v jednom velmi známém mezinárodním hotelu....a mám pod sebou lidi,kteří jsou vyučeni...asi jsem zapomněl dodat,že nejsem vyučený cukrář....a téměř prakticky jsem nikdy neměl učitele..snad mi jen někdo ukázal cestu..pointa tohohle je...když něco chci,tak si za tím jdu...když nevím jak,tak hledám na internetu,v knihách...když se být nejlepší,učím se od nejlepších.....nic nepřijde samo.......

k otázkám tipu...mám sen mít malou cukrárnu...atd..chtěl bych začít podnikat...atd....napadly někoho vůbec myšlenky tipu...čím budu jiný než ostatní?v čem budu lepší?komu své výrobky budu prodávat?jak oslovím potencionální zákazníky?....věci tipu?...podnikatelský plán?finanční plán?kalkulace...protože klasických cukráren je mraky...a 90% začínajích malopodnikatelů končí v prvním roce.....stačí se podívat na ano šéfe...a představit si to v cukářské podobě...uvědomte si že lidé začínají podnikat pro to...aby vidělali peníze...těma to začíná a končí....pokud chcete mít úspěch je třeba si sundat růžové brýle...o tom jak mám cukrárničku plnou lídí co píjí kafíčko a baští dortíček...v pozadí stojí cukrář co půl hodiny přemýšlí o tom kam dát tu třešni,a jestli cukrařina byla jasná volba.....ale stát se manažerem,plánovačem,poloúčetním,nákupčím,vyjednávačem...a v poslední řadě cukrářem...co maká jak šroub......nakonec bych reagoval na příspěvek,myslím od paní Jany která nechápe,jak někdo může pracovat celý den v horku...zašpiněný od kakaa,mouky a kdo ví od čeho ještě....milá dámo...když jste prase...tak jste prase...je to o disciplíně a čistotě...a vše je o zvyk..cukrárna není baletní škola....a když na to člověk nemá,tak ať to nedělá....neznám nic lepšího...když se vám dostane poklon od zákazníku i od spolupracovníků...já sám mám velký respekt..a to z prostého důvodu....protože musím mít nejvíc znalostí v celé kuchyni a musím se neustále vzdělávat,mám nejvíc práce a ještě musím organizovat a řídit.......a vědomí úspěchu a uznání okol,vědomí že to nebylo všechno k ničemu je pro mě největší odměnou za všechny ty mraky hodin přesčasů zadarmo...a pro ty co se chtějí zeptat na finanční odměnu?....není to špatný...a bude to brzo jeste lepší....

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: pupe

Vloženo: 10.10.2011 21:13:07.
ID: 8268.


Dobry den,
resp. hergot chlape vy jste se tu rozepsal.
Jsem stejne jako vy vyuceny v oboru kuchar a zjistil jsem to same co vy:-)
Delat se da vazne asi cokoliv co mate radi, jenn se snazit a chtit a k tomu ty dalsi ingredience o kterych pisete vyse.
Chlapiku vy nebudete blbec!
Dovedu si predstavit otevrit si tu svou vysnenou zmrzlinarnu-cukrarnu prave s vami:-)))
A nebo doufam, ze najdu snad i jine fachmany...

odpovědět

       Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od:

Vloženo: 11.10.2011 19:45:09.
ID: 8270.


mily Pupe,

ja bych to nazval...surove polozena pravda...jak rikam svoje ego mam zamceny ve skrini....na druhou stranu kazdy by mel mit svuj sen....ja ten svuj uz organizuju....nebude to lehky,ale co....aspon bude vetsi legrace....

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Jindra

Vloženo: 24.3.2012 13:51:30.
ID: 8548.


Tak jsem si přečetla tento příspěvek a musím říct,že jsem si početla.Obdivuji toho pána a smekám před ním.Přesně vystihl jak to v této branži ,vlastně ve všech oborech chodí .Nejsem cukrářka,ani kuchařka.Ale je mi jasné jak se říká,že bez práce nejsou koláče a že člověk musí začít od nuly aby uspěl.

Pokud někdo chce radu ,tak ať si tento příspěvek přečte a hned pochopí co má dělat.

odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: iHicx6g2k

Vloženo: 23.3.2017 17:59:16.
ID: 13630.


I'm not quite sure how to say this; you made it exltemery easy for me!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: Monika

Vloženo: 13.11.2011 21:27:39.
ID: 8322.


Je to tu všechno moc pěkně popsané.Já osobně chci jít do cukrařiny nikoliv vydělávat-protože mám pocit ,že se to téměř nedá,ale spíše jde o možnost věnovat se koníčku a bez oficiality to asi nejde.(myslím tím živnost ,výrobnu atd.)Živnosťák už mám.Jde o živnost vedlejší při zaměstnání.ALE!Potřebuji tu výrobnu.Myslíte ,že by bylo možno zavést si výrobnu v malém pronajatém bytě(který neužívám k bydlení,pronajatý by byl právě za účelem výrobny)-rozhodně by mně to vyšlo levněji-nájem ,už zavedená voda atd.Je to však možné takto mít?


odpovědět

    Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: FT84BQ4dQJ

Vloženo: 23.3.2017 17:58:36.
ID: 13629.


AFAICT you've coerved all the bases with this answer!

odpovědět

Nadpis: Re: Rekvalifikace na cukrářku
Od: mona

Vloženo: 13.3.2012 10:44:32.
ID: 8461.


Dobrý den, prokousávám se touto diskuzí a měla bych na vás pár dotazů.

I já jsem jedna z těch, co propadly kouzlu cukrařiny. Můj vyučený obor je ale na hony vzdálen potravinářství, jsem samouk. Protože se mé výtvory v okolí líbí, přemýšlela jsem, že bych je dělala na zakázku. Dočetla jsem se ale, že bych na to musela mít ŽL. Protože nejsem z oboru, ani nemám žádnou prokazatelnou praxi, musela bych si sehnat garanta. V případě, že bych si ho sehnala, musím už v té době mít i výrobnu? A nebo lze zažádat o ŽL (s garantem) aniž bych měla kde své výtvory vyrábět? (tj. že bych zatím nic nevyráběla, jen bych měla ŽL a běžela mi ta lhůta s garantem) A dále - v případě, že bych si sehnala např. majitele restaurace....je jejich kuchyn vhodná pro výrobu dortů? Muselo by to být nějak dodatečně schváleno nějakými úřady? Děkuji. Mona

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 24. března 2019
svátek slaví Gabriel, zítra Marian

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.