Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Rekvalifikace na cukrářku'

Od: Jana

Vloženo: 29.1.2009 17:37:50

Já teda závidím všem, kteří jsou vyučení cukráři, protože znají různé fígle a grify, které jim ulehčí práci. Já jsem zrovna ta, která se na tu ekonomku hned dostala, protože rodiče chtěli. Vystudovala jsem s odporem a přes 20 let s odporem pracuju v ekonomickém oboru. Mezitím mě chytla cukrařina, ale hodně. Je to přesný opak mojí práce, je to ohromně tvořivé, výsledek voní, krásně vypadá a dobře chutná, udělá parádu i radost. Což o tabulkách, grafech a uzávěrkách říct nemůžu. Peču po práci lidem docela ve velkém, a každá zakázka je velká a radostná výzva. Od zadání nosím v hlavě představu, jak udělám který dort, aby byl pokaždé jiný, mám to v hlavě než usnu a pořád si představuju různé varianty a způsoby, jak to udělat. Připadám si jako blázen, protože třeba půl hodiny dokážu zírat na krabice s poskládaným cukrovím na svatbu, a mám z toho prostě radost, jak to voní a jak se to povedlo a jak jim to bude chutnat.....A ta špína, to je prostě nutné zákulisí, nakonec, je to na mně, kolik toho zašpiním, tolik toho umyju, já vidím jako zásadní ten výsledek.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 31. května 2020
svátek slaví Kamila, zítra Laura

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.