Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Rekvalifikace na cukrářku'

Od: Rozinka

Vloženo: 02.09.2007 12:58:42

Já byla z kurzu IVEX vekice nespokojená, ale nejen já ale celý kolektiv cukrářek, dokonce jsme si i stěžovaly, ale to jsme si dovolili moc......Jedna rekvalifikantka to vzdala po pár dnech, protože viděla že se za ty hříšné peníze nic nenaučí. Teorie byla vynikající (teď se měnil přednášející tak nevím jestli to bude tak vyčerpavající i teď), ale PRAXE, ta nešťastná praxe!!!!
Místo někde v provozu nějaké cukrárny je praxe v v jednom velkém hotelu (známém) ve spodní částí Václavského náměstí a tam se nenaučíte ani polovinu základu. Je tam velice omezená výroba, a my jsme byly z 80% využity jen na válení lineckého těsta, vykrajování cukroví, dělání pálené hmoty, popř. bylo nám jednou dovoleno si v kotli zamíchat sachrovou hmotu! To bylo radosti! Pár zákusků jsme si vyzkoušeli, to je pravda,ale to tak napr. laskonky, rakvičky, věnečky, štafetky - někdy jsme si ponořily i špičky do čokolády. Více nic. Žádný dort jsme nemohly dělat, upéct roládu taky ne, a při tom jako závěrečná práce na zkoušku bylo svátečně nazdobit dort, ale kde jsme se to měly naučit to již nám nikdo neporadil. Proto jestli chcete pomoci jednomu známému hotelu péct vánoční cukroví - za velké peníze které zaplatíte - tak prosím, přihlašte se. Ale bude chodit strhaná a naštvaná, proč každý den jen pečete na vánoce. To víte, oni před vánocemi potřebujou každou ruku - přece to nebudou péct cukrářky ve své pracovní náplní, ony mají svoje pečení, na pomocné práce jsou učenky a rekvalifikantky. Je zajímavé, že vždy ty kurzy jsou plánované tak, aby byly před vánocemi..... |Proč asi? Brigádnice na pomoc jim byly zatrhnuty, tak rekvalifikantky můžou makat.
P.S.: Po rekvalifikaci neumím dodnes polévat dort čokoládou, nevím jak se obalují boky dortu, jestli rukou, stěrkou..., ale vím, že linecké těsto musí být vyváleno do čtverce a na stejnou sílu. Je to sice dobré vědět, ale pro praxi v cukrárně kde kmitáte od 4 hod. rána vám je to prd platné. Tam si klidně můžete z těsta vyválet i trojúhelník když vám to vyhovuje a nikdo vás nebuzeruje, hlavně ať práce jde od ruky.
A nedejte na sladká slova manažérky z IVEXU, ta naslibuje, že je vše vynikající, v pohodě, že málem po kurzu z Vás vypadne hotová cukrářka a OPAK je pravdou. Radši si najděte kurz kde je praxe někde v cukrárně!!! Tam se naučíte více.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.