Reklama |
Tipy a triky
Větrník je nutné odvětrat
21.08.2020, rubrika: Tipy a triky
Trouba se musí předehřát na 270 °C, vloží se do ní plechy a teplota se stáhne na 200
°C. Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. více...
Carpigiani Freeze & Go
17.09.2018, rubrika: Tipy a triky
Stolní výrobník zmrzliny Freeze & Go je vyvinutý pro menší restaurace a hotely. Zabírá velice málo místa a technologie Carpigiani je koncentrována pouze v 50 – ti centimetrech. Freeze & Go Vám umožňuje vyrobit zmrzlinu za pouhých 5 minut.
více...
Větrník s labutím půvabem
23.08.2018, rubrika: Tipy a triky
Plech vyložíme pergamenovým papírem a dáme na něj 8 kopečků těsta. V předehřáté troubě pečeme (200 °C) asi 35 minut. Ihned po vyndání je vodorovně prořízneme a necháme vychladnout.
více...
Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka
20.09.2017, rubrika: Tipy a triky
Je to široký sortiment různých mediciálních bonbonů a čerstvého ovoce pro zdraví člověka,
které se často zakomponuje do cukrářských výrobků. více...
Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2.
01.05.2014, rubrika: Tipy a triky
Odlupování máčecí hmoty, zejména čokoládové, u některých druhů perníku je často velmi nemilý jev. V první řadě se musíme postarat o to, aby byl perník před polevou čistý. Lze doporučit potahování ve stavu ještě měkkého perníku.
více...
Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1.
24.04.2014, rubrika: Tipy a triky
Dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta.
více...
Tematický videomapping znovu na festivalu VZÁŘÍ!
10.09.2013, rubrika: Tipy a triky
Animátoři zde budou soutěžit ve speciálních projekcích na historické domy a fasády tak ožijí neotřelými nápady spojenými jak se vzděláváním a věděním, tak třeba i se sladkým potěšením.
více...
Kypření těsta
25.01.2013, rubrika: Tipy a triky
Této pórovitosti v kypření se napomáhá různými přípravky např. sněhem, kvasnicemi, pečivovými prášky, alkoholem (který se při smažení těsta - koblih apod. vypařuje a unikáním těsto zvedá.
více...
Cukrářské míry a váhy
31.08.2012, rubrika: Tipy a triky
Velice praktickými odměrkami jsou tak zvané zmrzlinové kleště. Tento název je ale do jisté míry zavádějící, protože se tím pádem mnoho lidí domnívá, že těmito odměrkami lze měřit jedině zmrzlinu.
více...
Cukrářská moudra
20.01.2012, rubrika: Tipy a triky
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
|
Dnes je úterý úterý 15. října 2024
svátek slaví Tereza, zítra Havel Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |