Reklama |
Tipy a triky
Úsporný table d´hôte
23.09.2002, rubrika: Tipy a triky
Bufetový stůl s širokým výběrem teplých, studených a cukrářských výrobků, u něhož si host jejich druh a množství vybírá sám nebo s malou pomocí obsluhy, se odedávna nejčastěji používal ve Skandinávii, a tak je známý jako švédský stůl.
více...
Vodní prach (rozprašovač vody na zboží)
27.06.2002, rubrika: Tipy a triky
Velice praktické nářadí je rozprašovač, jaký bývá používán v květinářstvích nebo u holičů. Jím můžeme vytvořit nejjemnější mlhovinu nebonejvětší vlhkost, dle potřeby.
více...
Jak zamezit tvoření chuchvalců při výrobě kuléru?
27.06.2002, rubrika: Tipy a triky
Při zhotovování cukrového kuléru se často stává, že cukr při přelévání vody zchuchvalcovatí.
více...
Cukrem proti rakovině
17.04.2002, rubrika: Suroviny
Pod názvem" Cukr zastavuje metastáze", zveřejnil kolínský Standanzeiger zprávu budící rozruch. Dva universitní profesoři z Kolína nad Rýnem v Německu, imunobiolog Gerhard Uhlenbruck a mikrobiolog Gerhard Pulver,
více...
Pálená hmota a její vady - laboratorní cvičení
18.01.2002, rubrika: Tipy a triky
Pálená hmota je jedna z nejčastěji používaných hmot v našich cukrárnách. Má výhodu v tom, že se při výrobě nepoužívá cukr, tedy se může používat pro výrobky dia, eventuálně k slanému pohoštění.
více...
Několik dobrých rad zaměstnancům
05.01.2002, rubrika: Tipy a triky
1. Nelži neboť tak promrháš svoji čest a čas zaměstnavatele. Pravda jednou stejně vyjde najevo, což pro tebe bude nepříjemné.
více...
Rady nad zlato 3
03.01.2002, rubrika: Tipy a triky
1. Šetřete materiálem, ne však na úkor jakosti zboží, nýbrž na úkor ztrát !
2. Při práci zachovejte největší čistotu na stole, na podlaze a v celé dílně ! více...
Rady nad zlato 2
03.01.2002, rubrika: Tipy a triky
1. Šetřete materiálem, ne však na úkor jakosti zboží, nýbrž na úkor ztrát !
2. Při práci zachovejte největší čistotu na stole, na podlaze a v celé dílně ! více...
Rady nad zlato 1
02.01.2002, rubrika: Tipy a triky
1. Ústní podání je mocnou reklamou - v kladném i záporném smyslu - oč menšího je dosahu, o to větší má váhu !
2. Někdy i jeden špatný výrobek může způsobit ztrátu zákazníka. Neztrácejme tedy zákazníky a vyrábějme pouze kvalitně ! více...
Vztah obsahu a kvality lepku v pšeničné mouce a pevná tuková těsta
01.01.2002, rubrika: Cukrařina
Většina mlýnů, kde se zpracovává pšenice na pšeničnou mouku, uvádí na certifikátu nejen obsah látek, ale i obsah lepku a jeho kvalitu.
více...
|
Dnes je úterý úterý 15. října 2024
svátek slaví Tereza, zítra Havel Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |