Cukrář.cz

Reklama



Tipy a triky


Tajemství zákaznické přízně Tajemství zákaznické přízně 11.01.2012, rubrika: Tipy a triky Je lepší pozdravit dvakrát neznámého nežli nepozdravit jednou svého zákazníka na ulici. Zdravte i ty, kteří k vám přijdou třeba jen jednou za rok. Stejně tak by měli zdravit zákazníka i zaměstnanci z výroby. více...


Problematika pudinkového krému Problematika pudinkového krému 18.08.2010, rubrika: Tipy a triky Slabou vrstvou tohoto krému potřete povrch dortu před potahováním marcipánem či hmotou K2. Krém by měl zajistit aby potahová hmota nevlhla působením vlhkosti krému v dortu.
Můžete použít i krém připravený z bílé čokoládové polevy.
více...


Konec českého chleba 14.05.2010, rubrika: Tipy a triky Vlahá střída českého chleba vonící po žitném kvásku a zvonivá kaštanová kůrka bývala pro mnoho emigrantů jednou z nejhmatatelnějších podob stesku po domově. Z Česka totiž tradiční kváskový chléb za posledních dvacet let téměř zmizel. více...


Dort a jeho fotografování 01.02.2010, rubrika: Tipy a triky V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit. více...


Vánoční cukroví v biostylu 20.11.2009, rubrika: Tipy a triky Obecně platí, že čím méně cukru budete používat, tím pro vaše zdraví lépe. Na druhé straně není nutné se vzdát všech sladkostí. V současnosti už je na trhu mnoho přírodních cukrů, sirupů a sladů, které jsou vůči vaší kondici přívětivější. více...


Co udělat, aby byl výrobek lepší...? 05.10.2009, rubrika: Tipy a triky Co udělat, aby zůstala šlehačka déle v tuhém stavu? Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr. více...


Zmrzlina i v zimě 25.08.2009, rubrika: Tipy a triky Významnou složkou zmrzliny je především mléčný tuk, neboť ji dodává "hladkost". Čím vyšší je jeho obsah, tím vyšší je její kvalita. Neměl by však překročit zhruba dvanáctiprocentní hranici,běžně se ovšem pohybuje asi kolem poloviny této hodnoty. více...


Čokoláda v zorném poli vědeckého oka 05.05.2009, rubrika: Tipy a triky Představte si kousek čokolády. Jeho chuť takovou jakou máte nejradějí. Hořká čokoláda, mléčná čokoláda, bílá čokoláda. Málo kdo dokáže odolat tomuto fenoménu známému již Aztékům. Má-li však chutnat, musí se jednat o excelentní kuchařskou záležitost. více...


Snese se krém na dort s marcipánem? 15.04.2009, rubrika: Tipy a triky Jednoduše řečeno, není lednice, jako lednice.Časem jsem zjistila, že v lednici se systémem chlazení "no frost" se mi nejen roztékají /a to doslova/ potahovací hmoty, ale vlhnou laskonky,jádrové kornoutky atd. V obyčejné lednici ne.
více...


Barvení cukrářských výrobků 30.03.2009, rubrika: Tipy a triky Oblíbené restaurace, cukrárny a kavárny nejsou populární jenom z toho důvodu, že se tam podávají kvalitní pokrmy, ale též i proto, že i prostředí těchto provozoven je harmonické a přítažlivé, zkrátka, kde vše je tak, aby to dělalo největší laskominy. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8      další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.