Reklama |
Tipy a triky
BR: Zdražení pekárenských a cukrárenských výrobků
19.09.2003, rubrika: Tipy a triky
Výkonný ředitel pekáren Delta Jan Jedlička oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím pečiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy
více...
Poradna: Tvorba jídelních lístků
05.08.2003, rubrika: Tipy a triky
Co jídelní lístky ve Vašich kavárnách? Jsou zpracovaný na dobré úrovni? Že nevíte jak nato, nebo nevíte co se dá zlepšovat? V naší poradně na téma “Tvorba jídelních lístků“ to pravě vře - dozvíte se detailní postupy!
více...
Náhražka pistácií
07.07.2003, rubrika: Tipy a triky
Náhražky zelených pistácií docílíme tím, že nařežeme bílé loupané mandle a v koltíku se žlutou a zelenou barvou je obarvíme. Do barvy se přidá
více...
Jak se vyrábí obyčejná čokoláda
19.05.2003, rubrika: Tipy a triky
Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent
více...
Preclík
07.04.2003, rubrika: Tipy a triky
Záznamy hovoří o výrobě preclíku před více než před tisíci léty. Jeho původní tvar byl kruh s křížem uprostřed. Kříž a pletený kruh měly znázorňovat nástroje jejichž prostřednictvím byl Ježíš usmrcen. Pletený kruh znázorňoval provaz.
více...
ÚPRAVA NÁPLNĚ LIKÉROVÝCH ŠPIČEK
11.03.2003, rubrika: Tipy a triky
Postupem času jsem se setkala se surovinami signalizujícími svými vlastnostmi možnost zlepšení jejího vzhledu, zachování typické chuti a zároveň takto vyrobenou náplň neprodražují. Sestavovala jsem nové receptury na zpracování sojové mouky...
více...
KYPŘENÍ TĚSTA
06.03.2003, rubrika: Tipy a triky
Pečivu dodáváme kyprosti různým způsobem. Především těsto velmi pečlivě a dostatečně dlouho vypracováváme, abychom do něho vháněli hodně vzduchu. Vzduchové bubliny se při vaření či pečení roztahují
více...
Fondánová hmota - Tipy a triky z Čokoládového městečka
11.02.2003, rubrika: Tipy a triky
Bílá hmota s typickou sladkou chutí a příjemnou vůní. Pro výrobu využíváme v závodě Orion speciální sirup, který hmotě dodává bělejší barvu a vysoký lesk.Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků-věnečky, větrníky, punčové řezy atd.
více...
KAKAOKRESBA
31.01.2003, rubrika: Suroviny
Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák
více...
Jak si vybírat spolupracovníky
29.10.2002, rubrika: Tipy a triky
Každý vedoucí to určitě už někdy zažil: ze dne na den odešel nějaký pracovník a volné místo pochopitelně bylo třeba co nejrychleji obsadit.
K dobré organizaci pohovoru patří příprava klidného prostoru, kde je možné se pohodlně posadit, apod. více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |