Cukrář.cz

Reklama



Tipy a triky


BR: Zdražení pekárenských a cukrárenských výrobků 19.09.2003, rubrika: Tipy a triky Výkonný ředitel pekáren Delta Jan Jedlička oznámil, že cena základní suroviny, mouky se bude zdražovat asi o dvacet procent, a vzhledem k cenovým relacím pečiva, jež je na spodní hranici, nelze již najít rezervy více...


Poradna: Tvorba jídelních lístků 05.08.2003, rubrika: Tipy a triky Co jídelní lístky ve Vašich kavárnách? Jsou zpracovaný na dobré úrovni? Že nevíte jak nato, nebo nevíte co se dá zlepšovat? V naší poradně na téma “Tvorba jídelních lístků“ to pravě vře - dozvíte se detailní postupy! více...


Náhražka pistácií 07.07.2003, rubrika: Tipy a triky Náhražky zelených pistácií docílíme tím, že nařežeme bílé loupané mandle a v koltíku se žlutou a zelenou barvou je obarvíme. Do barvy se přidá více...


Jak se vyrábí obyčejná čokoláda 19.05.2003, rubrika: Tipy a triky Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent více...


Preclík 07.04.2003, rubrika: Tipy a triky Záznamy hovoří o výrobě preclíku před více než před tisíci léty. Jeho původní tvar byl kruh s křížem uprostřed. Kříž a pletený kruh měly znázorňovat nástroje jejichž prostřednictvím byl Ježíš usmrcen. Pletený kruh znázorňoval provaz. více...


ÚPRAVA NÁPLNĚ LIKÉROVÝCH ŠPIČEK 11.03.2003, rubrika: Tipy a triky Postupem času jsem se setkala se surovinami signalizujícími svými vlastnostmi možnost zlepšení jejího vzhledu, zachování typické chuti a zároveň takto vyrobenou náplň neprodražují. Sestavovala jsem nové receptury na zpracování sojové mouky... více...


KYPŘENÍ TĚSTA 06.03.2003, rubrika: Tipy a triky Pečivu dodáváme kyprosti různým způsobem. Především těsto velmi pečlivě a dostatečně dlouho vypracováváme, abychom do něho vháněli hodně vzduchu. Vzduchové bubliny se při vaření či pečení roztahují více...


Fondánová hmota - Tipy a triky z Čokoládového městečka 11.02.2003, rubrika: Tipy a triky Bílá hmota s typickou sladkou chutí a příjemnou vůní. Pro výrobu využíváme v závodě Orion speciální sirup, který hmotě dodává bělejší barvu a vysoký lesk.Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků-věnečky, větrníky, punčové řezy atd. více...


KAKAOKRESBA 31.01.2003, rubrika: Suroviny Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák více...


Jak si vybírat spolupracovníky 29.10.2002, rubrika: Tipy a triky Každý vedoucí to určitě už někdy zažil: ze dne na den odešel nějaký pracovník a volné místo pochopitelně bylo třeba co nejrychleji obsadit.
K dobré organizaci pohovoru patří příprava klidného prostoru, kde je možné se pohodlně posadit, apod. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8      další >>

Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.