Cukrář.cz

Reklama



Jak se vyrábí obyčejná čokoláda

19.05.2003 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo (zvlášť přidané). Chcete-li si vyrobit domácí čokoládu, postupujte následovně. Kus utřené čokolády nahřejte na plechu v troubě dostatečně teplé, ochlaďte do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobře vyleštěné a také té samé teploty jakou má čokoláda rozložíme, navážíme si potřebné množství této hmoty, rozmažeme a dobře sklepeme, aby čokoláda nebyla pórovitá a dáme hned do lednice. Asi po patnácti až třiceti minutách obrácenou formou lehce klepeme. Tak se dobře vyhřátá a vychlazená čokoláda pěkně odloupne a je lesklá a černá. Z této čokolády je možné vyrábět též vánoční a velikonoční máčecí hmotu.

Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.