Reklama |
Jak se vyrábí obyčejná čokoláda
Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo (zvlášť přidané). Chcete-li si vyrobit domácí čokoládu, postupujte následovně. Kus utřené čokolády nahřejte na plechu v troubě dostatečně teplé, ochlaďte do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobře vyleštěné a také té samé teploty jakou má čokoláda rozložíme, navážíme si potřebné množství této hmoty, rozmažeme a dobře sklepeme, aby čokoláda nebyla pórovitá a dáme hned do lednice. Asi po patnácti až třiceti minutách obrácenou formou lehce klepeme. Tak se dobře vyhřátá a vychlazená čokoláda pěkně odloupne a je lesklá a černá. Z této čokolády je možné vyrábět též vánoční a velikonoční máčecí hmotu.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je neděle neděle 7. prosince 2025
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklama
ReklamaReklama |

