�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jak se vyrb obyejn okolda |
| Autor: Radim ez Datum vyd�n�: 19.05.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=45 |
| okolda k vaen m bt pouze z kakaa a cukru, nejve trochy vanilky. Tato okolda nesm bt pli sladk a m obsahovat asi 50 procent |
| okolda k vaen m bt pouze z kakaa a cukru, nejve trochy vanilky. Tato okolda nesm bt pli sladk a m obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent prkovho cukru. Dobr okolda k vaen nesm obsahovat kakaov mslo (zvl pidan). Chcete-li si vyrobit domc okoldu, postupujte nsledovn. Kus uten okoldy nahejte na plechu v troub dostaten tepl, ochlate do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobe vyletn a tak t sam teploty jakou m okolda rozlome, navme si potebn mnostv tto hmoty, rozmaeme a dobe sklepeme, aby okolda nebyla provit a dme hned do lednice. Asi po patncti a ticeti minutch obrcenou formou lehce klepeme. Tak se dobe vyht a vychlazen okolda pkn odloupne a je leskl a ern. Z tto okoldy je mon vyrbt t vnon a velikonon mec hmotu. |
Vytisknuto dne 07.12.2025 ze serveru |