Cukrář.cz

Reklama



KAKAOKRESBA

fiogf49gjkf0d

Způsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák z Kralic na Hané. Zeptali jsme se ho na technologii, vybavení a způsob provádění této cukrářské tvorby.

Pro kakaokresbu je nejvhodnější použít co nejtmavší kakao a 100procentní tuk. Smícháním vytvoříme směs, kdy poměr kombinujeme do přiměřené hustoty, kde je možno kakao nanášet tak, aby se dařilo plynule vytvářet kresbu a aby se nanášená vrstva neroztékala. Používá se co nejmenší malířský šteteček. Nejvhodnější je s bílým vlasem, protože černý není uznávaný jako potravinářská pomůcka.. Ošetření štetce je standardní jako u jiného cukrářského nářadí.



Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.