Cukrář.cz

Reklama



Cukrem proti rakovině

17.04.2002 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Pod názvem" Cukr zastavuje metastáze", zveřejnil kolínský Standanzeiger zprávu budící rozruch. Dva universitní profesoři z Kolína nad Rýnem v Německu, imunobiolog Gerhard Uhlenbruck a mikrobiolog Gerhard Pulverer, předvedli před zahraničními experty na kolínské universitě svůj objev, který by mohl posunout boj proti rakovině o krok kupředu.

S pomocí jednoduchého cukrového roztoku /D-galaktosy/ je rakovinovým buňkám bráněno usazovat se na játrech.
Podle slov profesora Uhlenbrucka, tím že se buňky nemohou natrvalo na játrech usadit, nemají šanci napadat jiný tělesný orgán. Oba vědci jsou přesvědčeni o tom, že cukrová terapie přejde zakrátko do klinické praxe.
Způsob a uskutečnění rozpouštění galaktózy je u Spolkového úřadu zdraví schválen a našel se i výrobce .

To, že cukr má schopnost bránit tvoření metastáze, zjistil již před 15 lety imunobiolog Uhlenbruck. Jeho teorie podpořená dlouholetým výzkumem, vyvolala tenkrát v odborných kruzích velkou polemiku.
Potvrdilo se, že podávání speciálního cukrového roztoku má skutečně uváděný účinek.
Působení spočívá v cukerné blokaci Lektinu /molekuly vážící na sebe cukr/ a tak i k uzavření prostoru pro výskyt metastáze nádorových buněk.

Profesor Pulverer se svým týmem potvrdil Uhlenbruckův vědecký výsledek při pokusu na zvířatech. V rámci tří studií byli roku 1992 na chirulgické Universitní klinice v Kolíně nad Rýnem a v nemocnici ve Varšavě léčeni pacienti s onemocněním žaludku nebo karcinomem střeva. Oproti pacientům se stejným nálezem,zůstali ti, co byli léčeni cukrovou terapií v naprosté většině prosti metastázového bujení.

Oba vědci uvádějí, že se jedná o o naprosto neškodnou léčbu, která nemá
žádné vedlejší účinky a vyjadřují přesvědčení, že tato cukrová terapie by mě
la znamenat průlom v boji proti rakovině.

Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.