Cukrář.cz

Reklama



Tematický videomapping znovu na festivalu VZÁŘÍ!

10.09.2013 | Autor: ART Native | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Na konci září se historické paláce olomouckého Dolního náměstí přemění na vědecké laboratoře, studovny i továrnu na čokoládu. Jak to? Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ totiž chystá přehlídku tzv. tematického videomappingu. Animátoři zde budou soutěžit ve speciálních projekcích na historické domy a fasády tak ožijí neotřelými nápady spojenými jak se vzděláváním a věděním, tak třeba i se sladkým potěšením.

Videomapping je speciální forma projekce  na objekty nejrůznější velikosti. Například noční videomappingová projekce na budovy umožňuje použít fasádu jako obrovské promítací plátno a vytvořit dokonalou iluzi na jakékoliv téma. Vizuální podoba je navíc doplněná efektní hudbou a zvukovými efekty, které proměnu budovy ještě umocní. Na festivalu VZÁŘÍ, který se koná od 24. do 28. září v Olomouci, se bude ve videomappingu dokonce soutěžit. Již podruhé bude součástí festivalu i soutěž v tematickém videomappingu, který je inspirován konkrétním produktem či značkou.

„Po loňském úspěchu zařazujeme tematický videomapping do programu Festivalu světla a videomappingu VZÁŘÍ i letos, protože si myslíme, že i na téma produktu může současný umělecký svět vytvořit zajímavou a netradiční projekci,“ říká Kamil Zajíček, ředitel festivalu VZÁŘÍ, a dodává, „jsme velmi rádi, že například Univerzita Palackého nebo Milka přijaly naše pozvání do této tematické soutěže a podpoří tak umělce – odborníky v tomto oboru. Tematický videomapping totiž není reklama. Je to volné ztvárnění daného tématu ve videomappingové projekci na budovy. Tematické projekce doplní hlavní soutěž ve videomappingu, které se účastní české i mezinárodní týmy.“

Tematické videomappingové projekce budou inspirované například 440. výročím založení Univerzity Palackého v Olomouci, nebo novinkou z portfolia značky Milka.


Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.