Cukrář.cz

Reklama



Astoria Scholaris – vzdělávací asociace

18.03.2005 | Autor: Mirka Slavíková | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vážení kolegové a přátelé,
tak mě tu máte opět, neb se musím s Vám podělit o zážitky z posledních dnů. Právě jsem se vrátila z Paříže, kde se zde upekl ten nejlepší sladký kousek.
Je mi tedy ctí oznámit, že dveře této školy jsou otevřeny našim studentům!
Astoria Scholaris – vzdělávací asociace uzavřela kontrakt o dlouhodobé spolupráci se školou CIFAP, nejen na výměnné stáže pro studenty, ale i pro odborné učitele a mistry cukrářské a pekařské. A kontrakt o výuce Sucre d´Art Designu na pařížské škole pro Mirku Slavíkovou.
Naše malá „hvězdička“ Karolína Kocincová v září 2005 nastupuje v této škole na své roční studium a pařížská „hvězdička“ Eliana Joubert bude na roční stáži ve Studiu en Sucre d´Art Mirky Slavíkové v Praze.


 
Dále první víkend v červenci bude konference za účasti pana Jean-Jacques Kardés /president ANFP – asociace odborných učitelů ve Francii/ a paní Dominique Fradier /ředitelka pro mezinárodní vztahy CIFAP/ pro naše odborné učitele a zástupce škol, ale rovněž odborníky, kteří mají o výuku zájem. Hlavním programem této konference je představení mezinárodního projektu EAOU /Evropská asociace odborných učitelů/ a jejích cílů. Zakladatelé této asociace je pan Jean-Jacques Kardés a Mirka Slavíková. V měsíčníku ANFP mám stálý sloupek, kam dopisuji.


Karamelové růže – student 2.ročník


 Tak zde se budete učit


 Práce 1. ročníku – kuvertura /pravá čokoláda/


CIFAP - /Centre de Formation d´Apprentis de la Chambre de Métiers de la Seine-Saint-Denis/, je největší integrovaná odborná škola ve Francii. Tento institut navštěvuje 2.500 studentů v 16 oborech! Generální ředitel je pan Jean-Pierre Daunay, neúnavný, ale pořád dobře naladěný pán, momentálně pracující na projektu nové školy – nového objektu CIFAP – s minimálním zvýšením počtu studentů na 3.000. U této příležitosti, jsme došli k závěru, že se začlením do projektu, což pro nás znamená plnohodnotné studium včetně všech zkoušek a praxí pro naše talentované žáky ve této pařížské škole a pro odborné učitele též výukové stáže, kde se přímo budou seznamovat nejen s vývojem v profesi, ale i výukovým systémem.
Celodenní jednání jsme uzavřeli vynikajícím obědem, ochutnávkou vín.


Nekonečné fronty u „Berthillonů“

Ale to jsem ještě nevěděla, že ten pravý „klenot“ nás teprve čeká. Další den jsme totiž byli v „Květina z Ile Saint-Luis“ – doma u Berthillonů. Zde jsme měli takzvaný petit dejeuner – malý oběd – šneci po burgundsku, salát s uzenými kachními prsíčky a kachními játry a ZMRZLINU!!!!! To je nutné zdůraznit, neb je to nejlepší zmrzlina v Paříži. A přirozeně i cena napovídá, za jeden kopeček zde dáte 4 Euro. Avšak ta symfonie chuti je nepopsatelná! Kokosová, rumová s rozinkami, malinový, hruškový, mučenkový sorbet, creole….čokoládová, bourbon-vanilla, a tak dále.

Inu, urazili jsme pěkný kus cesty, a tak už jen nám všem, kdož jsme cukrařinou posedlí, přeji, abychom se nebáli vykročit do nové Evropy a šli se učit.
Ano, tak úplně vše jsem neřekla, ale to zase až se stane skutečností. Je dobré míti sny, ale ještě lepší je je uskutečnit!



Sladké umění je lásky hlazení!!



Vaše Mirka Slavíková
Professeur en sucre d´Art


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.