Cukrář.cz

Reklama



GASTROHRADEC 2004

4.2.2004 | Autor: AKC ČR | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

AKC ČR - pobočka Východní Čechy
a hlavní partner soutěže VITANA Vás zvou na

IX. ročník národní soutěže
kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí

„GASTROHRADEC 2004“

23. dubna 2004
v kongresovém centru ALDIS, Hradec Králové

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

rádi Vás uvítáme v pátek 23. dubna 2004 na IX. ročníku národní soutěže probíhající v krásném městě na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném „salon republiky“, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii. Věříme, že využijete této příležitosti a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete příjemné gastronomické zážitky. Propozice soutěže jsou stanoveny podle mezinárodních kritérií, hodnotící komise je vybrána z předních kuchařských a cukrářských odborníků české gastronomie. Tvůrci vítězných prací budou oceněni medailemi a poháry, ostatní účastníci dostanou diplomy. Absolutní vítěz v soutěži seniorů kuchařů i cukrářů obdrží „Pohár Rudolfa Přibyla“ jako nejvyšší ocenění.

Před námi je již IX. ročník soutěže „bílého cechu“. Hradec Králové se stal významným městem a místem setkání příznivců moderní české a evropské gastronomie. Za uplynulých osm ročníků jsme zhlédli práce kolegů kuchařů a cukrářů, kteří mají odvahu nést vlastní kůži na trh a pokusit se změřit si své dovednosti bez ohledu na to, v jakém stravovacím zařízení pracují. Toto byl také jeden z hlavních cílů: kuchaře a cukráře sjednotit a dát jim možnost každý rok se utkat ve špičkové moderní gastronomii.
Hodnocení vystavovatelů a jejich ocenění je srovnatelné se soutěžemi ve vyspělých gastronomických zemích.

Jsem velice rád, že se mi podařilo získat pro moderní gastronomii mladou generaci a zástupce odborných škol. Tito soutěžící se během několika let dostali na velmi vysokou úroveň, na které se dá dobře stavět v blízké budoucnosti i za našimi hranicemi. Poděkování patří organizační komisi, která odvádí každý rok mravenčí práci, bez které by nebylo možné něco podobného uskutečnit. Poděkování rovněž patří hodnotící komisi, která má v pracovní náplni hodnotit vždy přísně, ale spravedlivě. Přísnost je na místě, aby získaná ocenění měla patřičnou váhu. Nejlepší v hlavních kategoriích obdrží cenné poháry, medaile a diplomy. Hlavní cenou v dospělé kuchařské a cukrářské kategorii je Cena Rudolfa Přibyla. Gastro Hradec je rovněž setkání odborné gastronomické veřejnosti z celé České republiky. Během dne probíhají odborné semináře pro odborné školy a mistry odborných výcviků, v malém sále pódiová vystoupení při prezentaci škol. Ve všech prostorách Kongresového centra se koná veletrh firem s gastronomickým zaměřením. Před soutěží Gastro Hradec je možno se zúčastnit několika seminářů se zaměřením na moderní soutěžní gastronomii, kde se zájemci dozvědí, jak postupovat, aby uspěli.

Gastro Hradec se koná pod patronací primátora města a je zařazen do cyklu výstav REGINA. Hlavním partnerem soutěže je firma Vitana. Vám, kteří se přihlásíte do soutěže, přeji získání co nejhodnotnějšího ocenění, a všem návštěvníkům krásné zážitky z Gastro Hradec 2004.

Za organizaci akce GASTRO HRADEC
Milan Burda

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE

 KUCHAŘI: 

K/1
Slavnostní mísa pro 8 osob
(dva druhy omáček, ukázkový talíř)
a dvouporcová restaurační mísa prezentovaná ve studeném stavu
((jeden druh omáčky, ukázkový talíř)

K/2
Šest druhů předkrmů na talířích
+ pětichodové menu včetně sladkého kuchařského dezertu

K/3
Pětichodové vegetariánské menu
a mísa šesti druhů předkrmů pro šest osob

K/J
Junioři do 21 let - Slavnostní mísa pro 8 osob
(dva druhy omáček, ukázkový talíř)

 CUKRÁŘI: 

C/1
Slavnostní dort
a slavnostní mísa rautových zákusků pro 6 osob

C/2
Malá mísa dezertů pro 4 osoby
a 6 druhů restauračních moučníků

C/3
Tři různé dorty porcovatelné na 12 kusů - z každého výkroj

C/J
Junioři do 21 let - Slavnostní dort na volné téma

 ZVLÁŠTNÍ KATEGORIE: 

Z/1
Vyřezávané výrobky z ovoce a zeleniny

Z/2
Skulptury, nebo monumenty z ledu, tuku, či jiné hmoty potravinářského původu

Z/3
Zvláštní výrobek z ledu

 SOUTĚŽ DRUŽSTEV: 

D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících,
minimálně však tři nad 21 let v libovolné soutěžní kategorii

D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři, každý člen družstva musí splnit libovolnou kategorii v soutěži jednotlivců

(hodnocení družstva je vypočteno aritmetickým průměrem z bodů dosažených v soutěžích jednotlivců)

SOUTĚŽNÍ PROSTOR

Soutěžní prostor pro 1 soutěžícího:
K/1, K/2, K/3, C/1, C/2, C/3 – čtvercový stůl 160 x 160 cm
K/J – čtvercový stůl 120 x 120 cm nebo kulatý o průměru 120 cm
C/J, Z/1, 2, 3 – čtvercový stůl 80 x 80 cm nebo kulatý o průměru 120 cm
Máte-li jiné požadavky na soutěžní prostor, uveďte je prosím na rubové straně přihlášky.

JAK SE PŘIHLÁSIT

Zápisné pro jednoho soutěžícího:
SENIOR .... 450 Kč
JUNIOR .... 400 Kč

Soutěží-li účastník zároveň v DRUŽSTVU:
+ navíc jednorázový poplatek za celé družstvo – 400 Kč

Zápisné plaťte složenkou nebo převodem na účet číslo 78-7752140227/0100

  • Po obdržení Vaší přihlášky a zápisného Vám budou zaslány podrobné propozice k organizaci soutěže.

  • Pořadatel Vám připraví jednotné jmenovky, stoly pokryté bílými ubrusy a zajistí stravování.

  • Popisky výrobků si soutěžící zajišťuje sám.

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK je 31. března 2004

Bližší informace: p. M. Burda
tel.: 495 407 536 (od 12 do 15 hod.),
495 269 448 (od 19 do 20 hod.)

Vstupné pro veřejnost je 40 Kč

 

ORGANIZÁTOŘI - kontakty

Hlavní partner akce VITANA a.s.

Bližší informace: p. M. Burda
tel.: 495 407 536 (od 12 do 15 hod.),
495 269 448 (od 19 do 20 hod.)

DOPROVODNÝ PROGRAM:
pan Jaroslav RUNŠTUK
tel. č. 49 52 117 59

ORGANIZACE SOUTĚŽE A ZPRACOVÁNÍ DAT:
Helena a Otto URBANOVI
tel. č. 49 55 44 917 - v odpoledních hodinách a večer do 23:00 hod.

e-mail:
urban@gybon.cz

 

On-line přihlaška ZDE


Dnes je sobota 14. prosince 2019
svátek slaví Lýdie, zítra Radana a Radan

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.